Studenţii Maiei Morgestern au jucat, miercuri-seară, spectacolul „Piaţeta“ de Carlo Goldoni

Studenţii Maiei Morgestern au jucat, miercuri-seară, spectacolul „Piaţeta“ de Carlo Goldoni

Bogdan Năstase (centru,cu perucă), în rolul unchiului Fabrizio,alături de colegii săi de la Universitatea Hyperion

Piesa de teatru „Piaţeta“, semnată de Carlo Goldoni, a fost dramatizată şi pusă în scenă, miercuri-seară, într-un spectacol de absolvire al studenţilor din anul al III-lea ai Universităţii Hyperion, de la clasa de actorie coordonată de Maia Morgestern şi Tache Florescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spectacolul „Piaţeta“, regizat de Constantin Florescu, are ca fundal carnavalul veneţian, lupta pentru putere, intrigi şi o frumoasă poveste de dragoste. Costumele sunt tradiţionale, iar atmosfera este jovială, presărată de canţonete. Scenografia redă prin picturi ferestrele veneţiene. Spectacolul s-a jucat miercuri-seară la Cercul Militar Naţional.
 
Personajul în jurul căruia se învarte acţiunea este Cavalerul Astolfi, venit din Napoli în căutarea destinului şi a banilor.  De-a lungul piesei el se confrunta cu situaţii dintre cele mai amuzante, dar şi periculoase, curtând frumoasele fete ale pieţei - Lucietta (logodită cu Anzoletto), Gnese (viitoarea logodnică a lui Zorzetto) şi Gasparina, o tânără de viţă nobilă care locuieşte cu unchiul său (Fabrizzio, foarte expresiv interpretat de Bogdan Năstase) şi care va sfârşi prin a-i fi  nevastă. 
Un spectacol plin de viaţă, muzică, dans, în care se pot regăsi până şi tinerii din zilele noastre - prin situaţii, problematici şi teme existente de la începuturile lumii.
 
Carlo Goldoni (1707-1793) este unul dintre cei mai renumiti dramaturgi. Lucrarile sale dramatizau viata, valorile si conflictele clasei de mijloc. Goldoni a scris peste 100 de piese, dintre care mai mult de 70 de comedii, care se joaca si in zilele noastre in teatre din toata lumea.
 
Spectacolul de absolvire al clasei de actorie Maia Morgenstern & Tache Florescu
 
Regia: Constantin Florescu
Asistent: Cătălin Stelian
Decor / costume: Andreea Negrilă
Coregrafie: Svetlana Zotina
Distribuţia:
Donna Catte Panchiana - Cristina Petre
Lucietta Panchiana - Loredana Topciu / Gabriela Alexandru
Donna Pasqua Polegana - Simona Vereha
Gnese Polegana - Mădălina Nicola
Orsola - Andrada Pascu / Cristina Pricop
Zorzetto - Mădălina Dorobanţu
Anzoletto - Radu Trandafir
Il Cavaliere - Adrian Dima / Constantin Viscreanu
Gasparina - Alina Breahnă
Fabrizio dei Ritorti - Bogdan Năstase / Gabriel Giol
Sansuga - Cătălin Popa
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările