Stela Giurgeanu câştigă concursul de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2018”

Stela Giurgeanu câştigă concursul de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2018”

Stela Giurgeanu este câştigătoarea concursului UNITER

Juriul Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2018”, compus din criticii Marina Constantinescu, Dan C. Mihăilescu şi Marian Popescu, a decis câştigătorul de anul acesta. Piesa „Matilda şi groparii” de Stela Giurgeanu va fi premiată în cadrul Galei Premiilor Uniter ce se va desfăşura la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, pe 13 mai.

„Matilda şi groparii”, de Stela Giurgeanu, a fost aleasă câştigătoare din alte patru texte finaliste: „Vieţile Sfinţilor” de Radu Macrinici, „Întoarcerea” de Laurenţiu Blaga, „Când se topesc gheţarii” de Marilena Dumitrescu şi „Nu suntem melci sau suntem?” de Marilena Dumitrescu. 

Stela Giurgeanu s-a născut în Bucureşti. A absolvit Facultatea de Litere, în 2002, fiind reporter la revista Dilema, din 2001. În prezent, este jurnalist şi redactor la revista Dilema veche, unde scrie mai ales articole pe teme sociale.

În 2003, a primit o menţiune la secţiunea de reportaj a conscursului „Tânărul jurnalist al anului”, organizat de Fundaţia Freedom House. Debutul literar şi l-a făcut în 2007, cu povestirea Doi oameni, publicată în volumul Cartea cu bunici (editura Humanitas). În 2008, a fost desemnată „Reporterul european al anului”, premiu acordat de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România, pentru reportajul Europa moţilor din Gârda.

Ca dramaturg, a participat de mai multe ori la Concursul anual organizat de UNITER sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României, al cărui premiu se decernează în cadrul Galei Premiilor UNITER. În 2015, piesa Timpul nebunilor a fost desemnată „Cea mai bună piesă românească a anului” şi a fost montată, într-un spectacol-lectură, la Teatrul Naţional din Bucureşti (regia Andreea şi Andrei Grosu). În 2016, piesa Colecţionarul de timp a fost nominalizată în Selecţia finală a Concursului UNITER „Cea mai bună piesă românească a anului”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: