Steaua şi emoţia lui Rebengiuc. Actorul a fost ovaţionat la decernarea stelei de pe Aleea Celebrităţilor de la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Rebengiuc, aplaudat pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu             FOTO: Ruxandra Predescu
Victor Rebengiuc, aplaudat pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu             FOTO: Ruxandra Predescu

Victor Rebengiuc a fost vizibil emoţionat pe Aleea Celebrităţilor de la Sibiu, după decernarea stelei, sâmbătă seară, când a fost îndelung aplaudat şi ovaţionat de publicul prezent la eveniment. "În primul rând, Victor Rebengiuc reprezintă un carater şi o conştiinţă", a spus directorul Constantin Chiriac. La eveniment, au fost prezente numeroase oficialităţi: ministrul Culturii Corina Şuteu şi preşedintele ICR Radu Boroianu.

Cu o zi înainte de finalul Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS -10-19 iunie), la Sibiu au fost decernate stele pe Aleea Celebrităţilor următorilor artişti:

Alvis Hermanis - regizor
Christoph Marthaler - regizor
Evgeny Mironov - actor
Thomas Ostermeier - regizor
Luk Perceval - regizor
Victor Rebengiuc - actor
Tim Robbins - actor, scenarist şi regizor

Victor Rebengiuc a fost vizibil emoţionat, după decernarea stelei, sâmbătă seară, când a fost îndelung aplaudat şi ovaţionat de publicul prezent la eveniment.

"În primul rând Victor Rebengiuc reprezintă un caracter şi o conştiinţă", a spus directorul Constantin Chiriac.  

Actorul a jucat, în festival, în spectacolul "Marmură", regizat de Yury Kordonsky la Bulandra, unde l-a avut partener în distribuţie pe Marian Râlea.

În public, au fost prezenţi şi Mariana Mihuţ, alături de Marina Constantinescu. La eveniment, au fost prezente şi numeroase oficialităţi: ministrul Culturii Corina Şuteu (foto) şi preşedintele ICR Radu Boroianu. 

Aleea Celebrităţilor

De-a lungul timpului, oraşul Sibiu a fost martorul ontribuţiei extraordinare aduse de numeroase personalităţi culturale şi artistice, care au poposit în cele 23 de ediţii de festival. Fiecare dintre aceste personalităţi are o poveste distinctă şi extraordinară, care o leagă de destinul Sibiului şi care rămâne ţesută în fibra intimă a comunităţii.
Deşi este inspirată de celebra Walk of Fame de la Hollywood, Aleea Celebrităţilor din Sibiu are propria personalitate  şi unicitate.

Este, de asemenea, un punct de atracţie turistică, în singurul oraş din România cu trei stele în Ghidul verde Michelin. Aleea Celebrităţilor este situată între primul şi al doilea zid de apărare pe o alee pietonală, ce uneşte primul teatru construit pe teritoriul României la 1788 cu “Cazarma 90”, unde va fi construit viitorul teatru. Între trecut şi viitor s-a născut această Alee a Celebrităţilor, unde în fiecare an vor fi adăugate nume importante din lumea teatrului, a dansului, a artelor spectacolului.

Din anul 2013 se desfăşoară cu succes şi Gala Celebrităţilor în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Evenimentul urmăreşte să marcheze în mod semnificativ întregul parcurs al festivalului. Gala aduce pe scenă personalităţile distinse cu o stea pe Aleea Celebrităţilor şi se constituie într-o recunoaştere publică a meritelor celor mai importanţi aritişti ce au contribuit la dezvoltarea festivalului de la Sibiu. De asemenea, celebrează activitatea profesională a unui actor şi a unui regizor, prin Premiile Virgil Flonda şi Iulian Vişa.

De la inaugurarea acestui proiect, acum 3 ani, au mai fost acordate 18 stele:

Ariane Mnouchkine – regizor (2013)Declan Donnellan – regizor (2013)
Eugenio Barba – regizor (2013)
George Banu – om de teatru (2013)
Nakamura Kanzaburo XVIII – actor Kabuki (2013)
Silviu Purcărete – regizor (2013)
Gigi Căciuleanu – coregraf (2014)
Krystian Lupa – regizor (2014)
Lev Dodin – regizor (2014)
Martin Hochmeister - fondatorul primului teatru de pe actualul teritoiu al României, Turnul Gros (2014)
Peter Brook – regizor (2014)
Peter Stein – regizor (2014)
Radu Stanca - poet, dramaturg şi regizor (2014)
Klaus Maria Brandauer - actor, regizor de film (2015)
Eimuntas Nekrošius - regizor (2015)
Joël Pommerat -dramaturg, regizor (2015)
Neil LaBute - regizor, scenarist si dramaturg (2015)
Kazuyoshi Kushida - dramaturg, regizor si actor (2015)

steaua lui rebengiuc
rebengiuc
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite