Spectacolul de teatru „Bucureşti. Instalaţie Umană“ va avea premiera pe 17 septembrie, la Arcub Gabroveni

Spectacolul de teatru „Bucureşti. Instalaţie Umană“ va avea premiera pe 17 septembrie, la Arcub Gabroveni

Regizorul Radu Nica

„Bucureşti. Instalaţie Umană“, un spectacol de tipul „divised theater“, coordonat de regizorul Radu Nica, după un concept de Florin Fieroiu, va avea premiera pe 17 septembrie, de la ora 20.00, la Arcub Gabroveni.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Bucureşti. Instalaţie umană” îmbină teatrul, mişcarea, instalaţia video şi muzica, pentru a reda o imagine critică a Bucureştiului de azi, spun reprezentanţii Arcub.

Este un manifest al tinerei generaţii de artişti, angajat politic, care pune într-o nouă perspectivă spiritul şi energia debordantă a Capitalei. Pornind de la întâmplări personale, cărţi de istorie sau de poezie, întâlniri cu reprezentanţii unor comunităţi reprezentative pentru Bucureşti, echipa spectacolului a creat un text secvenţial, care surprinde oraşul cu gropi şi străzi aglomerate, dar şi locul care ne dezvăluie uneori spaţii magice. 

Cu măşti create de scenograful Andu Dumitrescu, performerii Nicholas Caţianis, Ada Galeş, Dumitru Georgescu, Flavia Giurgiu, Denis Hanganu, Ilinca Manolache, Ioana Marchidan, Dana Marineci şi Ciprian Nicula aşteaptă publicul să intre la spectacol.

Ei dau naştere unor personaje cu care fiecare locuitor al oraşului a intrat în contact cel puţin o dată în viaţă - oameni obişnuiţi, care parcurg aceleaşi trasee repetitiv, politicieni, corporatişti, adolescenţi teribilişti şi locuitori ai cartierelor rău famate.

Evenimente ce au marcat istoria oraşului - cutremurul din 1977, regimul comunist, Revoluţia din 1989 ori tragedia din clubul Colectiv - se succedă într-un ritm rapid, tipic bucureştean. Imaginile video, realizate de Andu Dumitrescu, şi ritmurile cotidianului - muzica lui Vlaicu Golcea - însoţesc această panoramare a unui spaţiu pe care tocmai locuirea zilnică îl ascunde privirii critice. 

Biletele pentru acest spectacol costă 25 de lei şi 50 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările