Spectacolul „Călătoriile lui Gulliver“, de Silviu Purcărete, ajunge în Polonia

Spectacolul „Călătoriile lui Gulliver“, de Silviu Purcărete, ajunge în Polonia

Scenă din spectacolul „Călătoriile lui Gulliver“, montat de regizorul Silviu Purcărete

„Călătoriile lui Gulliver“, în regia lui Silviu Purcărete, va fi prezentat, miercuri, la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional al Spectacolelor Plăcute şi Neplăcute din Łódź (Polonia), informează Institutul Cultural Român (ICR) din Varşovia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spectacolul regizat de Silviu Purcărete îşi propune o abordare inedită a romanului lui Jonathan Swift, în care fantezia se împleteşte cu o aspră satiră politică. Având ca suport o partitură originală semnată de compozitorul irlandez Shaun Davey, creatorul suitei muzicale pentru „Vocile din Cimitirul Vesel“, producţia lui Silviu Purcărete reuneşte aspecte sociale şi culturale ale lumii din jur.

„Călătoriile lui Gulliver“, cel de-al optulea spectacol montat de Purcărete pe scena Teatrului Naţional din Sibiu, este un proiect cultural demarat în urmă cu trei ani, în parteneriat cu Festivalul de la Edinburgh şi finanţat cu sprijin de la Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Din distribuţia spectacolului fac parte Veronica Arizancu, Diana Fufezan, Raluca Iani, Tomohiko Kogi, Alexandru Malaicu, Adrian Matioc, Serenela Mureşan, Adrian Neacşu, Eduard Pătraşcu, Cătălin Pătru, Ofelia Popii, Cristina Ragos, Natalie Sigg, Ciprian Scurtea, Cristian Stanca, Pali Vecsei, Corina Vişinescu şi copilul Alexandru Nicoară.

Alături de spectacolul românesc, repertoriul ediţiei din 2013 a festivalului din Polonia cuprinde două reprezentaţii pe texte de Elfriede Jelinek, piese poloneze în regia Krystynei Meissner şi a lui Michał Kmiecik, un spectacol scris şi regizat de controversatul cuplu dramaturgic polonez Paweł Demirski-Monika Strzępka, precum şi proiectul de dans "Nancy. Interviu", al coregrafului francez Claude Bardouil, pe tema legendei punk rock Sid Vicious (Sex Pistols).
Festivalul Internaţional al Spectacolelor Plăcute şi Neplăcute, care se desfăşoară la Łódź începând din 1999, se va ţine anul acesta între 2 şi 24 martie.  

Programului de spectacole al festivalului din 2013 i se adaugă expoziţii, concerte şi discuţii cu public. Evenimentul se desfăşoară sub patronajul Institutului Cultural Român de la Varşovia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările