Spectacol românesc premiat la Festivalul Internaţional „Shakespeare” de la Gdańsk

Spectacol românesc premiat la Festivalul Internaţional „Shakespeare” de la Gdańsk

Festivalul Internaţional de Teatru „Shakespeare” de la Gdansk are loc în Polonia, între 29 iulie şi 6 august

Spectacolul de teatru-dans 7/7, în regia, coregrafia şi interpretarea lui Cári-Baczó Tünde, producţie a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara, a fost distins cu „Menţiunea Specială a Publicului”, la cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Shakespeare” de la Gdańsk, în Polonia (29 iulie – 6 august 2017), una dintre cele mai prestigioase manifestări teatrale europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentaţia a fost inclusă în secţiunea ShakespeareOFF a Festivalului, deschisă atât teatrelor profesioniste, cât şi celor independente şi creatorilor individuali, care au pregătit evenimente artistice mai puţin convenţionale, bazate pe creaţia lui William Shakespeare, după cum informează o notă de presă emisă cu această ocazie de Institutul Cultural Român de la Varşovia. 

Spectacolul 7/7,  care a propus o atractivă şi inovatoare reprezentare scenică a monologului lui Jaques din piesa „Cum vă place”  de Wiliam Shakespeare, a fost primit cu mult entuziasm atât de publicul care a umplut sala teatrului Wybrzeże, cât şi de critici, regizori şi actori, care au aplaudat îndelung performanţa artiştilor timişoreni.

Distincţia specială a publicului a fost acordată pentrusensibiliatea excepţională, autenticitatea redării emoţiilor şi neobişnuita delicateţe cu care artista din România a transmis ceva ce trebuia spus”, se mai precizează în notă. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările