Seria centenară dedicată artei româneşti debutează la Londra

Seria centenară dedicată artei româneşti debutează la Londra

Expoziţie

Pe  26 octombrie, se deschide, în „Galeria Brâncuşi” a Institutului Cultural Român din Londra, o amplă expoziţie consacrată maeştrilor artei româneşti, intitulată “Going East” / „Spre Est”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curatoriată de Ioana Ciocan şi organizată de Lavacow Bucureşti cu susţinerea Institutului Cultural Român şi a Ambasadei României la Londra, aceasta este prima expoziţie dintr-o serie retrospectivă aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri, pe care ICR Londra, Ambasada României la Londra şi partenerii săi o vor derula în 2017 şi 2018, pentru a celebra un secol de triumfuri artistice româneşti.

Pe lângă obiectivele de diplomaţie culturală, proiectul îşi propune să contribuie la internaţionalizarea industriei creative româneşti şi la stimularea exporturilor culturale în Marea Britanie. “Going East”, care acoperă perioada postbelică, cuprinde o selecţie impresionantă de lucrări de pictură, grafică, litografie, sculptură şi obiect, semnate de artişti precum Sabin Bălaşa, Horia Bernea, Ion Biţan, Constantin Flondor, Adrian Ghenie, Ion Grigorescu, Gili Mocanu, Jules Perahim, Roman Tolici, Mircea Suciu şi Napoleon Tiron.
Expoziţia va fi vernisată de către Ioana Ciocan, vicepreşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Vor fi prezenţi E.S. Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra şi Dorian Branea, directorul ICR Londra.
Ioana Ciocan este curator independent. În 2015-2016, a făcut parte din echipa Curatoriumului care a dezvoltat dosarul de candidatură Bucureşti 2021 – Capitală Culturală Europeană. A iniţiat şi coordonat numeroase programe de artă în spaţiul public. Ţine regulat conferinţe pe teme legate de artă în spaţiul public şi politici curatoriale în Europa de Est. Este editor asociat al Revistei „Arta” şi publică la Editura Vellant.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările