Scurtmetrajul "Meda", de Emanuel Pârvu, în selecţia oficială a Festivalului de Film de la Rotterdam

Scurtmetrajul

Afisul scurtmetrajului "Meda"

Scurtmetrajul "Meda", de Emanuel Pârvu, a fost selectat în cadrul programului "As Long as It Takes: Short" al Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam, care se va desfăşura între 27 ianuarie şi 7 februarie, informează iffr.com, citat de Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Programul "As Long as It Takes: Short" cuprinde scurtmetraje din toată lumea, grupate în compilaţii cu tematici diferite. "Meda" va fi proiectat în cadrul "Short Stories: Words of Wisdom, Words of Strife", alături de alte trei scurtmetraje.

După moartea mamei adoptive, Meda, o fată de 13 ani, aflată în plasament familial de la vârsta de cinci ani, trebuie să se întoarcă la orfelinat. Într-un sistem social bolnav, tatăl ei adoptiv nu se poate împăca cu gândul că o va pierde.

Scurtmetrajul îi are în rolurile principale pe Radu Zetu şi Florin Zamfirescu, alături de Monica Davidescu, Mircea Rusu, Rodica Negrea, Andreea Gramoşteanu, Meda Guţă şi Ingrid Micu-Berescu.
"Meda" este un scurtmetraj independent, produs de Domestic Film.

Regizorul Emanuel Pârvu a realizat cinci scurtmetraje - "O familie…" (2009), "Pui, cartofi prăjiţi şi-o cola" (2012), "Retur" (2013), "2" (2014) şi "Meda" (2015) - care au fost selectate şi premiate la importante festivaluri de film din România şi din străinătate.
Emanuel Pârvu este, de asemenea, cunoscut ca actor, după ce a jucat în filme ca "Amintiri din Epoca de Aur", de Cristian Mungiu, "Artă", de Adrian Sitaru, şi "Portretul luptătorului român la tinereţe", de Constantin Popescu.
În prezent, Emanuel Pârvu se află în pre-producţie cu lungmetrajul său de debut.

Aflat la cea de-a 45-a ediţie, Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam este unul din cele mai importante festivaluri de film din lume, cu principala secţiune competiţională de lungmetraj dedicată de regizorilor aflaţi la debut sau la al doilea film. Hivos Tiger Awards Competition este recunoscută şi ca o importantă platformă internaţională de susţinere a filmelor independente prin piaţa de coproducţii CineMart, la care participă anul acesta şi regizorul Radu Jude, cu proiectul "Is This What You Were Born For?", şi prin Fondul Hubert Bals.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările