VIDEO Radu Beligan a primit certificatul de intrare în Cartea Recordurilor de la Cătălin Măruţă, pe scena Teatrului Naţional

VIDEO Radu Beligan a primit certificatul de intrare în Cartea Recordurilor de la Cătălin Măruţă, pe scena Teatrului Naţional

Radu Beligan, alături de Cătălin Măruţă şi Ion Caramitru, pe scena Teatrului Naţional  FOTO: Sever Gheorghe

După ce a jucat în binecunoscutul spectacol „Egoistul“, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), Radu Beligan a primit, duminică seară, certificatul care atestă că este cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru, la o zi după ce a împlinit 95 de ani. Emoţionat, maestrul Beligan a spus că iubeşte publicul şi că datorită lui a ajuns unde este astăzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

La sfârşitul spectacolului „Egoistul“, Ion Caramitru a urcat pe scena Teatrului Naţional.

„Suntem contemporani cu cel mai mare actor pe care l-a dat şcoala românească de teatru şi cel mai important actor al lumii, astăzi, când împlineşte 95 de ani şi o zi“, a spus Ion Caramitru.

„Sunt obligat de conştiinţa mea să vă spun două lucruri: întâi, odată cu ridicarea acestui teatru, acum 40 de ani, primul lui director a fost maestrul Radu Beligan, care, timp de 21 de ani, a condus destinele acestui teatru. Tot astăzi, suntem foarte aproape de a încheia lucrările pentru reconstrucţia acestui teatru, fundamental pentru imaginea României, a culturii româneşti. Odată cu instalarea mea la direcţia acestui teatru, maestru Beligan mi-a spus «ai grijă, să aduci înapoi Sala Studio la Teatrul Naţional!». Şi iată-l jucând pe această scenă", a continuat Ion Caramitru.

 

În spiritul sărbătorilor care se apropie, pe scenă au urcat membrii unui grup vocal şi au cântat colindul „O, ce veste minunată“, după care publicul a putut urmări o filmare care a arătat pregătirile pe care echipa emisiunii lui Cătălin Măruţă le-a făcut pentru ca Radu Beligan să intre în Cartea Recordurilor, precum şi declaraţiile unor colegi de breaslă ai lui Beligan – Marin Moraru, Marcel Iureş, Ion Besoiu, Maia Morgenstern etc.

„În absolut orice dicţionar din lumea aceasta, a bate un record înseamnă a fi pe cea mai înaltă treaptă a performanţei. Maestrul Radu Beligan este pe această treaptă a performanţei de foarte mult timp, drept dovadă, după fiecare piesă de teatru, sala este în picioare şi-l aplaudă.

 

Practic, ce am reuşit noi să facem, eu şi echipa mea, nu considerăm nimic excepţional prin faptul că am reuşit să-l punem pe Radu Beligan în Cartea Recordurilor, pentru că Radu Beligan este excepţional prin tot ce a făcut. Şi Radu Beligan merita să fie în această Carte a Recordurilor, să aibă numele înscris în Cartea Recordurilor“, a declarat Cătălin Măruţă, care a urcat pe scenă pentru a-i înmâna certificatul acordat de Guinness World Records prin care se atestă că este cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru. Membrii grupului vocal aflat pe scenă i-au cântat lui Radu Beligan "La mulţi ani!", în aplauzele publicului, după care Cătălin Măruţă i-a înmânat certificatul.

„E copleşitor ce se întâmplă. Voi m-aţi făcut ceea ce sunt. N-am niciun merit. Sunt rezultatul iubirii pe care mi-aţi arătat-o atâta vreme“, a spus Beligan către public.

De asemenea, maestrul Beligan a spus că iubeşte România şi că nu va pleca niciodată de aici, moment în care publicul din sală l-a aplaudat.

„Am avut atâtea tentaţii să plec, dar nu pot să plec din România. România e viaţa mea. M-am născut odată cu România Mare, sunt ombilical legat de ea. (...) Nu cred că mai există vreun om care să iubească atât de mult ţara asta cât o iubesc eu", a spus marele actor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: