Premianţii Galei Absolvenţilor UNATC 2013

Premianţii Galei Absolvenţilor UNATC 2013

Spectacolul „Orchestra Titanic“, premiul pentru cea mai bună regie

Spectacolele „Clasa noastră“ şi „Omul pernă“ sunt câştigătoarele premiilor speciale din partea juriului ale Galei Absolvenţilor Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale“ (UNATC) din Bucureşti, încheiată duminică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gala găzduită de UNATC, Palatul Naţional al Copiilor şi Godot Café-Teatru în perioada 16-23 iunie a adus în faţa publicului peste treizeci de spectacole de regie şi actorie, creaţii scenografice, teatru de păpuşi şi marionete şi producţii coregrafice ale studenţilor din ultimul an de studiu. 

Pe lângă aplauzele publicului, cei mai buni dintre tinerii artişti au fost răsplătiţi cu premii acordate de juriul format din personalităţi ale vieţii teatrale. Astfel, premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal a fost câştigat de Rareş Andrici, pentru rolul Katurian din spectacolul „Omul pernă“, iar premiul  Cea mai bună actriţă în rol principal a fost împărţit între Andrada Fuscaş pentru rolul Florence Unger din spectacolul „Un cuplu ciudat“ şi Deborah Feldman pentru rolul Bianca din „Pisica verde“.

Titlul de  Cel mai bun actor în rol secundar  i-a revenit lui  Andrei Cătălin pentru rolul Menachem din spectacolul "Clasa noastră". Cele mai bune actriţe în rol secundar s-au dovedit a fi Mădălina Craiu pentru rolul Rashelka din piesa  „Clasa noastră“,  şi Irina Antonie, pentru rolul Roxana din  „Pisica verde“ .

„Orchestra Titanic“, cea mai bună regie

Câştigătoarea categoriei Cea mai bună regie a fost Cristina Giurgea, pentru spectacolul „Orchestra Titanic“. Premiul pentru Cel mai bun interpret într-un spectacol de regie i-a fost acordat lui Cătălin Jugravu, pentru rolurile Alan Strang din spectacolul "Equus" (regie: Geanina Hergheligiu) şi Jacques din „Jacques sau supunerea“ (regia: Laura Maria Vlădoiu).

La Cea mai bună scenografie, câştigătoare a fost  Ruxandra Manolovici, pentru spectacolele "Jacques sau supunerea" (regia: Laura Maria Vlădoiu), „Orchestra titanic“ (regia: Cristina Giurgea) şi „Bungee jumping sau povestea peştişorului de aur“ (regia: Cătălina Baciu). La categoria Păpuşi şi marionete, premiul pentru cea mai bună interpretare feminină i-a fost acordat Olgăi Bela, pentru rolul Morcovul din spectacolul "În larg…", iar premiul pentru cea mai bună interpretare masculină i-a fost acordat lui Marius Bugi, pentru rolul P3 din spectacolul "Uşa".

Premiul pentru cea mai bună coregrafie i-a fost acordat Kristei Sandu, pentru spectacolul "Kairos", iar premiul pentru cel mai bun interpret într-un spectacol de coregrafie i-a fost acordat lui Denis Bolborea, pentru rolul din spectacolul "Ce-a mai rămas?".

Premiul pentru Teatrologie - Management cultural şi Jurnalism teatral, acordat de profesorii Departamentului de Studii Teatrale, a fost împărţit între Ioana Alexandru, pentru lucrarea "Performance Art şi teatru. Interferenţe şi delimitări", şi Irina Zlotea, pentru pentru lucrarea "O estetică a cruzimii - tragediile lui Lucius Annaeus Seneca".

Două premii speciale ale juriului

Premiul special al juriului a fost împărţit între spectacolele „Clasa noastră“, o poveste tulburătoare despre zece copii şi destinul fiecăruia dintre ei de-a lungul a şaptezeci de ani de istorie şi „Omul pernă“, un spectacol despre violenţa asupra minorilor.

Jurizarea a fost făcută de personalităţi ale vieţii teatrale, împărţite pe categoriile:
Actorie - Rodica Negrea, Maria Zărnescu, Ana Bulai, Peter Kerek, George Remeş.
Regie şi Scenografie - Grigore Gonţa, Marinela Ţepuş, Alexandru Darie, Simona Chiţan, Cosmin Ardeleanu. 
Păpuşi şi Marionete - Alexandrina Halic, Daria Dimiu, Călin Mocanu.
 Coregrafie: Adina Cezar, Ion Tugearu, Simona Şomăcescu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: