Piesa „Neîngropaţii. Sfânta întunericului” de András Visky, în premieră mondială la Londra

Piesa „Neîngropaţii. Sfânta întunericului” de András Visky, în premieră mondială la Londra

Scenă din spectacolul "Neîngropaţii. Sfânta întunericului"

În perioada 20-25 noiembrie, se derulează la Londra, la Rose Lipman Building Theatre, o ministagiune cu spectacolul „Neîngropaţii. Sfânta întunericului” de András Visky, producţie a companiei de teatru britanice [Foreign Affairs], realizată cu sprijinul ICR Londra.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regia spectacolului, prezentat în premieră mondială, este semnată de Trine Garrett şi Camila França, iar versiunea engleză îi aparţine traducătoarei şi cercetătoarei Jozefina Komporaly. Piesa beneficiază de o distribuţie internaţională exclusiv feminină, alcătuită din Irene Panni, Isobel Pilkington, Megan Smith şi Olivia Negrean. András Visky se va întâlni cu publicul britanic după reprezentaţiile din 20 şi 21 noiembrie.

Piesa lui András Visky interpretează, într-o formulă neobişnuită, povestea Antigonei prin intermediul Maicii Tereza, văzută ca un avatar contemporan al eroinei antice. Cu un simţ al datoriei şi al sacrificiului cu nimic mai prejoase, Maica Tereza, portretizată de cele patru actriţe în diferite etape ale vieţii, înfruntă o societate ce pare să nu mai facă faţă unor grave probleme sociale şi morale.

Poetul, dramaturgul şi eseistul András Visky este director artistic şi autor în rezidenţă la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca. De-a lungul carierei sale, a dezvoltat un stil propriu denumit „teatrul de cazarmă”, o teorie prin care practica teatrală este considerată o cale de explorare a sentimentelor de opresiune culturală şi personală inspirate de propria experienţă în comunism. Cele mai importante lucrări ale sale sunt „Discipolii”, „Julieta”, „Am omorât-o pe mama” şi „Porno”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările