Pentru prima dată în istoria Galei Premiilor UNITER, publicul poate cumpăra bilete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gala Premiilor UNITER
Gala Premiilor UNITER

Pentru prima dată în istoria Galei Premiilor UNITER, cei interesaţi să participe la festivitatea de decernare a celor mai importante distincţii din lumea teatrului românesc pot cumpăra bilete la evenimentul care se va desfăşura pe data de 25 mai, la Sala Mare a Teatrului naţional din Bucureşti.

Gala Premiilor UNITER, eveniment ajuns la cea de-a 23-a ediţie, va avea loc pe 25 mai, de la ora 21:00, în Sala Mare a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB). Cu acest prilej, pentru prima dată în istoria galei, au fost puse în vânzare bilete pentru spectacolul care va celebra 25 de ani de la înfiinţarea UNITER. Biletele pot fi cumărate începând de sâmbată de la casa de bilete a TNB şi online, pe www.bilet.ro şi www.tnb.ro. la preţurile de 60 de lei (categoria I), 40 de lei (categoria a II-a) şi 20 de lei (categoria a III-a). Amfitrionul Galei va fi Ion Caramitru.

Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER acordă la gală premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale, evenimentul fiind un bun prilej de întâlnire cu cei mai îndrăgiţi actori din lumea teatrului. Iar începând din acest an UNITER a pus la dispoziţia publicului un sistem de vot pe site-ul propriu, prin care cei interesaţi îşi pot vota favoriţii. În acest an, Senatul UNITER a hotărât să acorde Premiul de execlenţă lui Peter Brook, în semn de omagiu pentru aportul şi impactul spectacolelor sale asupra teatrului românesc.

În urma nominalizărilor stabilite de un juriu din care au făcut parte criticii Monica Andronescu, Mircea Morariu şi Maria Zărnescu, cele trei spectacole care-şi dispută marele premiu la această ediţie sunt „Omul cel bun din Seciuan”, în regia lui Andrei Şerban, la Teatrul Bulandra, „Mobilă şi durere”, în regia lui Victor Ioan Frunză, la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” şi „De vânzare/ For Sale”, un spectacol de Gianina Cărbunariu, la Teatrul Odeon din Bucureşti.

La categoria cel mai bun regizor, premiul şi-l dispută Andrei Şerban, Victor Ioan Frunză, pentru spectacolele nominalizate şi la categoria „Cel mai bun spectacol” şi Radu-Alexandru Nica, pentru „Incendii”, pus în scenă la Teatrul Maghiar de Stat din Timişoara.

Vlad Ivanov, Sorin Leoveanu şi Adrian Nicolae se află în competiţie pentru titlul de „Cel mai bun actor”, iar Alexandra Fasolă, Anca Hanu şi Daniela Torok, pentru titlul de Cvea mai bună actriţă.

Premiile pentru întreaga activitate vor fi acordate actorului Vladimir Jurăscu, actriţei Mihaela Arsenescu Werner, regizorului Alexander Hausvater, scenografei Clara Labancz. De asemenea, premiul pentru critică şi istorie teatrală va fi acordat Mirei Iosif.

Senatul a stabilit şi un premiu special acordat Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti pentru Galele Absolvenţilor.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite