Recorduri de audienţă la spectacolele online pentru copii. Premieră pe Facebook: Scufiţa roşie, la Opera Comică pentru Copii

Recorduri de audienţă la spectacolele online pentru copii. Premieră pe Facebook: Scufiţa roşie, la Opera Comică pentru Copii

Transmisiunile online ale spectacolelor de la Opera Comică pentru Copii au ajuns la aproape 500.000 de spectatori din ţară şi străinătate. Pe 21 martie, de la ora 17.00, a debutat prin a transmite online o premieră: spectacolul de balet ,,Scufiţa Roşie”, la Sala UnderGrant, debutul regizoral al balerinei Andreea Soare.  De asemenea, Teatrul Ţăndărică transminte online spectacole pe pagina de Facebook a instituţiei.

Bulandra îşi mută spectacolele în online

Bulandra îşi mută spectacolele în online

De sâmbătă, Teatrul Bulandra transmite pe pagina sa de Facebook înregistrarea spectacolelor programate până la sfârşitul lunii martie şi anulate în urma măsurilor de siguranţă împotriva răspândirii COVID 19. Spectacolele vor putea fi vizionate gratuit, in regim de live stream.

Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită online

Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită online

Teatrul de Comedie anunţă lansarea programului Comedia în carantină, care se va desfăşura în perioada 27 martie – 15 mai şi va cuprinde o serie de materiale video din arhivă, însoţite de un salut din partea unui actor din distribuţie, dar şi unele create special în contextul situaţiei actuale. Toate acestea vor fi difuzate exclusiv în mediul online şi vor putea fi vizionate gratuit.

Campanie de întrajutorare a actorilor independenţi, pentru a plăti chiria celor rămaşi fără job

Campanie de întrajutorare a actorilor independenţi, pentru a plăti chiria celor rămaşi fără job

Acum când toţi #stămacasă, actorii din teatrul independent riscă s-o piardă. Rămaşi fără unica sursă de venit, actorii din sectorul independent se află în situaţia de a nu-şi mai putea plăti chiriile. Campania #ActorIndependent îşi propune să strângă donaţii prin cont direct, sau prin cumpărarea de bilete la spectacol virtual „inDEPENDENT de chirie” de pe Bilet.ro.

Cum supravieţuiesc artiştii independenţi în vremea coronavirusului? Tinerii actori fără carte de muncă nu au nicio protecţie socială | coronavirus

Cum supravieţuiesc artiştii independenţi în vremea coronavirusului? Tinerii actori fără carte de muncă nu au nicio protecţie socială

Una dintre cele mai afectate bresle în această perioadă de criză de răspândire a coronavirusului este a artiştilor independenţi, fără contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, care odată cu închiderea teatrelor rămân fără surse de venit şi fără nicio protecţie socială. Companiile de teatru şi dans independente caută soluţii să facă faţă situaţiei. De exemplu, unteatru este primul teatru privat care transmite spectacolele pe Facebook.

Ultima dorinţă a lui Carmen Galin: funeralii departe de ochii breslei şi ai presei. Regizorul Andrei Şerban: „Îngerii, care înţeleg tot, s-o primească“

Ultima dorinţă a lui Carmen Galin: funeralii departe
de ochii breslei şi ai presei. Regizorul Andrei Şerban: „Îngerii, care înţeleg
tot, s-o primească“

Actriţa Carmen Galin, care a murit vineri cu o zi înainte de a împlini 74 de ani, a dorit ca funeraliile sale să se desfăşoare într-o discreţie absolută: doar patru persoane o vor însoţi pe artistă pe ultimul drum.  Nimeni din breaslă sau din familie nu cunoaşte detaliile ceremoniei de înmormântare.

Scriu azi despre două spectacole produse de Teatre din Banat. „Detalii naive, total lipsite de profunzime din viaţa unor spectatori” de la Teatrul Maghiar de Stat din Timişoara şi „Crima din strada Lourcine” de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Le-am văzut şi comentat la data premierei, o fac acum, din nou, după difuzarea lor online.

acum 7 zile · comentarii (1)

Am văzut pentru prima oară, ‘’Oblomov ‘’, unul dintre marile spectacole ale ultimelor decenii, important nu doar pentru palmaresul regizoral al regretatului Alexandru Tocilescu sau al instituţiei producătoare, ci pentru tot ceea ce înseamnă teatrul românesc, în general, într-un decembrie îngheţat. Era un ger cumplit afară, iar gradele nu erau cu mult mai multe nici în sala de la Grădina Icoanei a Teatrului ‘’ Bulandra’’.

acum 24 zile · comentarii (0)

Anul acesta întreaga omenire s-a văzut pusă în faţa unei teribile încercări, pentru care nu a putut avea un răspuns imediat eficient, în absenţa reperelor unei experienţe similare. Un virus necunoscut, greu de tratat şi cu o mare putere de diseminare a determinat o pandemie de panică, la care soluţia propusă a fost distanţarea fizică şi carantina.

luna trecuta · comentarii (0)

Azi vă propun două cronici despre spectacole în care este vorba despre viaţa tinerilor americani aflaţi sub arme. Am revăzut online spectacolul botoşănean cu „Cartofi prăjiţi cu orice”, în regia Antonellei Cornici, şi m-am întâlnit pentru prima oară cu „Biloxi Blues”, regizat la Teatrul „I. D. Sîrbu” din Petroşani de Ioan Horaţiu Apan.

luna trecuta · comentarii (2)