ANIVERSARE Regizorul Silviu Purcărete împlineşte 70 de ani

ANIVERSARE Regizorul Silviu Purcărete împlineşte 70 de ani

Regizor Silviu Purcărete a împlinit 70 de ani. Născut pe 3 aprilie 1950, data naşterii regizorului a fost trecută în certificatul de naştere pe 5 aprilie în anul respectiv. „Teatrul lui Purcărete dezorganizează genurile şi adoptă maleabilitatea unui vizitator oniric printre coşmarurile sau rătăcirile timpurilor noastre. De aici îi provine singularitatea. Un regizor-poet al scenei!“, spune criticul de artă George Banu, în „Observator cultural".

INTERVIU Actorul Vlad Zamfirescu: „Criza asta ne-a cam oprit pe toţi, însă căutăm soluţii“

INTERVIU Actorul Vlad Zamfirescu: „Criza asta ne-a cam oprit pe toţi, însă căutăm soluţii“

Vlad Zamfirescu vorbeşte despre dificultăţile pe care actorii, mai ales cei independenţi, le întâmpină în aceste zile, când au fost nevoiţi să-şi mute activitatea în mediul online, din cauza izolării impuse de starea de urgenţă. Actorul regizează de acasă serialul online „Discutabil“, al cărui prim episod, difuzat vinerea trecută pe Facebook, a fost un adevărat succes.

A murit Ştefan Sileanu. Actorul avea 80 de ani

A murit Ştefan Sileanu. Actorul avea 80 de ani

Actorul Ştefan Sileanu, în vârstă de 80 de ani, a murit în urma unui infarct sâmbătă dimineaţă. Actorul Teatrului Nottara, cunoscut în film pentru rolul lui Vlad Ţepeş, va fi incinerat luni. "A fost dorinţa tatălui meu să fie incinerat", a declarat, pentru "Adevărul", fiica sa, Ana Sileanu.

Comedia în carantină. „O scrisoare pierdută“, live pe Facebook

Comedia în carantină. „O scrisoare pierdută“, live pe Facebook

Teatrul de Comedie a lansat în cadrul programului Ccomedia în caratină, un proiect derulat exclusiv pe platformele de facebook şi instagram, prin care îşi propune ca, alături de echipa artistică, să vină în casele spectatorilor şi să le aducă un zâmbet. De asemenea, va transmite, de la ora 19.00, spectacolul "O scrisoare pierdută" pe Facebook.

Scriu azi despre două spectacole produse de Teatre din Banat. „Detalii naive, total lipsite de profunzime din viaţa unor spectatori” de la Teatrul Maghiar de Stat din Timişoara şi „Crima din strada Lourcine” de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Le-am văzut şi comentat la data premierei, o fac acum, din nou, după difuzarea lor online.

acum 7 zile · comentarii (1)

Am văzut pentru prima oară, ‘’Oblomov ‘’, unul dintre marile spectacole ale ultimelor decenii, important nu doar pentru palmaresul regizoral al regretatului Alexandru Tocilescu sau al instituţiei producătoare, ci pentru tot ceea ce înseamnă teatrul românesc, în general, într-un decembrie îngheţat. Era un ger cumplit afară, iar gradele nu erau cu mult mai multe nici în sala de la Grădina Icoanei a Teatrului ‘’ Bulandra’’.

acum 24 zile · comentarii (0)

Anul acesta întreaga omenire s-a văzut pusă în faţa unei teribile încercări, pentru care nu a putut avea un răspuns imediat eficient, în absenţa reperelor unei experienţe similare. Un virus necunoscut, greu de tratat şi cu o mare putere de diseminare a determinat o pandemie de panică, la care soluţia propusă a fost distanţarea fizică şi carantina.

luna trecuta · comentarii (0)

Azi vă propun două cronici despre spectacole în care este vorba despre viaţa tinerilor americani aflaţi sub arme. Am revăzut online spectacolul botoşănean cu „Cartofi prăjiţi cu orice”, în regia Antonellei Cornici, şi m-am întâlnit pentru prima oară cu „Biloxi Blues”, regizat la Teatrul „I. D. Sîrbu” din Petroşani de Ioan Horaţiu Apan.

luna trecuta · comentarii (2)