Un spectacol în plină coacere

Un spectacol  în plină coacere

O piesă de Georg Büchner, regizată de Horaţiu Mălăele, încearcă să îmbogăţească, la toamnă, repertoriul Teatrului de Comedie.„Leonce şi Lena“ a avut câteva reprezentaţii în cadrul Festivalului de Teatru de la Sibiu şi la sediul Teatrului de Comedie din Bucureşti.

Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

Horezu Tinerii actori se perfecţionează Marius Manole, Sorin Leoveanu, Andreea Bibiri sau Maria Dinulescu fac parte dintre actorii care participă la cel de-al doilea atelier al Academiei

Cine pe cine mai ucide în seara asta?

Cine pe cine  mai ucide în seara asta?

Doi soţi, un amant plus ameninţarea altuia. Trei tentative de crimă eşuate plus încă una care promite mult. O producţie a Teatrului Metropolis, spectacolul „Crimă la Howard Johnson“, iese în parc în cadrul programului „Bucureşti - Cartier de vară“.

„Faust“ se joacă de cinci ori la Festivalul de la Edinburgh

„Faust“ se joacă de cinci ori la Festivalul de la Edinburgh

Spectacolul regizorului Silviu Purcărete va fi pus în scenă în zilele de 18, 19, 20, 21 şi 22 august, la Lowland Hall din Scoţia. Cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de la Edinburgh se va desfăşura în perioada 14 august-6 septembrie. Evenimentul propune, în cele trei săptămâni, piese de teatru, dans, muzică şi expoziţii de artă.

Români la Sarajevo

Români la Sarajevo

Participarea românească din acest an la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo înseamnă: trei regizori în juriu, şase filme în festival, trei proiecte la piaţa de coproducţii şi zece tineri artişti care oferă workshopuri. În deschiderea celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo (12-20 august) va fi proiectat filmul-omnibus „Amintiri din Epoca de Aur“, scris şi produs de Cristian Mungi

În caz de probleme, accesaţi „Undo”

În caz de probleme, accesaţi „Undo”

O producţie recentă a Teatrului LUNI de la Green Hours, „inaugurată” la 26 mai, „Undo 90” promite multe reprezentări în viitorul apropiat. „Undo 90” este o comedie ce va smulge negreşit hohote de râs publicului la fiecare reprezentaţie, propunând ideea întoarcerii în timp pentru remedierea greşelilor, în cheie umoristică.

La Operă, la Operă...

La Operă, la Operă...

Sâmbătă, la ora 21.30, începe, la Bucureşti, cea de-a treia ediţie a „Promenadei Operei“. Iniţiat în 2007, după modelul instituţiilor de gen din Paris, Londra, Viena, Berlin, Madrid sau Praga, evenimentul s-a bucurat în fiecare an de un succes răsunător.

Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

Proiectul de teatru social prin care Ofensiva Generozităţii şi tangaProject încearcă o reconversie a căminelor culturale va ajunge, în acest weekend, în satul Chiuza din Bistriţa Năsăud.

Informaţii pe scurt

Informaţii pe scurt

Teatrul LUNI de la Green Hours prezintă astăzi spectacolul „G.O.D.“ Teatrul de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca prezintă spectacolul „Motanul vrăjitoarei“. „Clişee?!?“, „Frigul“ şi „Norvegia, azi“ se numără printre piesele selectate să fie jucate în cadrul Galei Tânărului Actor HOP, în secţiunea „Grup“

VIDEO Teatru de pus în seif

VIDEO Teatru de pus în seif

„American Buffalo“ este un spectacol foarte bine copt, ajuns la maturitate, după câţiva ani de rulaj în repertoriul teatrului de pe Calea Victoriei. Producţia se va relua în stagiunea viitoare şi se impune ca „lectură“ obligatorie pentru cei care vor să ştie ce înseamnă o comedie adevărată.

Informaţii pe scurt

Informaţii pe scurt

Actorul american John Malkovich  joacă rolul unui criminal în serie austriac, pe scena teatrului vienez Ronacher, unde este acompaniat de o orchestră de cameră şi de două soliste de operă.

Arta iese în stradă la Watumi Festival & Fringe

Arta iese în stradă la Watumi Festival & Fringe

Peste 250 de artişti - actori, muzicieni, artişti plastici, acrobaţi, fotografi, comedianţi, mimi, dansatori, regizori, sculptori - îşi vor da întâlnire între 22 şi 26 iulie la Braşov, în cafenele, pe terase, în parcuri şi pe stradă. Watumi Festival & Fringe este primul festival care introduce noţiunea de „Fringe“ în România. Conceptul de Fringe, asociat cu ideea de libertate de exprimare în artă s-au născut în 1947, la

În anul 1960, una dintre cele mai pregnante personalităţi ale culturii maghiare din secolul trecut, născut în anul 1918 la Oradea, scria o piesă intitulată „Cele trei nopţi ale unei poveşti de dragoste“. Hubay Miklós şi-a gândit scrierea în primul rând ca un omagiu adus poetului Radnớty (Glatter) Miklós care, la nici 35 de ani, avea să piară în Cel De-al Doilea Război Mondial.

acum 12 zile · comentarii (0)

O spun încă de la începutul cronicii. Nu mă număr printre cei care, la un moment dat, ar fi dispuşi să facă parte dintr-un eventual „fan club“ ad hoc înfiinţat în vederea susţinerii necondiţionate a spectacolului cu „Meşterul Manole“, montat la Teatrul Naţional „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca de regizorul Andrei Măjeri. Pe un scenariu propriu, inspirat de piesa omonimă a lui Lucian Blaga.

luna trecuta · comentarii (0)

La câteva luni după un reuşit turneu bucureştean, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“ din Chişinău revine în România, de astă dată la a XXV a ediţie a Festivalului Internaţional de la Sibiu cu, ceea ce pare a fi, una dintre piesele de rezistenţă din repertorul său. Spectacolul cu piesa Steaua fără nume, montat de Alexandru Cozub.

luna trecuta · comentarii (0)

Prima colaborare a lui Andrei Şerban cu un teatru independent românesc e o întoarcere la rădăcinile sale americane, ale experimentelor de la teatrul La MaMa. De aceea, afirmaţia sa că Pescăruşul lui Cehov este o piesă pe care n-a înţeles-o pe deplin niciodată trebuie luată în sens metaforic. Probabil sunt puţini regizori, chiar şi în lume, care s-o fi pus în scenă de cinci ori.

luna trecuta · comentarii (0)

Aniversarea unui sfert de veac de Teatru de stat cu numele celebrei Elvira Godeanu la Târgu-Jiu – un oraş care la sfârşitul veacului al XIX-lea abia număra 3.000 de locuitori, cum ne spune secretarul literar Ion Cepoi, avea totuşi o sală construită anume cu 300 de locuri, o performanţă în epocă –

luna trecuta · comentarii (0)

„Guo Feng” a fost primul spectacol din oferta celei de-a XXV a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru (FITS) de la Sibiu pe care am avut burcuria de a-l vedea.  Foarte aproape de căderea nopţii, după o călătorie solicitantă de nu mai puţin şapte ore.Reprezentaţia este încadrată în ceea ce organizatorii au numit „Sezonul chinezesc”.

luna trecuta · comentarii (1)

Orice critic de teatru, înţelegând prin aceasta omul care, prin natura profesiei, trebuie, înainte de toate, să calce cât mai des posibil pragul instituţiilor de spectacole, ştie că de-a lungul carierei sale îi va fi dat să vadă extrem de puţine spectacole cu adevărat foarte bune. Încă şi mai puţine capodopere.

acum 2 luni · comentarii (2)

Iată, în sfârşit, un musical ca la carte. Un produs, ba chiar unul industrial, cu succes mare la public. Conceptul nesofisticat, cât se poate de corect politic prin feminismul pe care-l susţine (ba chiar dând peste nas familiei tradiţionale), a făcut ca Mamma mia! să vândă 16.000 de bilete în numai patru zile, la Sala Palatului. Şi, important de precizat, proiectul a fost finanţat de firme private, în totalitate.

acum 2 luni · comentarii (5)