„Oxygen”, spectacolul care a cucerit Europa şi unul dintre cele mai puternice texte contemporane, se joacă la Teatrelli

„Oxygen”, spectacolul care a cucerit Europa şi unul dintre cele mai puternice texte contemporane, se joacă la Teatrelli

Antoneta Cojocaru şi Daniel Pascariu în "Oxygen|, la Teatrelli         FOTOGRAFII: Vlad Eftenie

"Oxygen” este una dintre cele mai de succes piese ale controversatului Ivan Vîrîpaev, copilul teribil al noii dramaturgii ruse, apropiat ca estetică de Tarantino şi Tarkovski. Textul este considerat unul dintre cele mai puternice texte contemporane, un poem teatral despre puritatea sinelui şi descoperirea celuilalt. Spectacolul „Oxygen”, cu Antoaneta Cojocaru şi Daniel Pascariu, se va juca vineri, 1 februarie, de la ora 19.30, la Teatrelli.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spectacolul, o producţie Teatrelli, îmbină diferite forme ale artei: teatru, dans, muzică live şi proiecţii video, reunind artişti tineri, dintre care unii deja bine cunoscuţi pe scena culturală bucureşteană, precum actriţa şi regizoarea Antoaneta Cojocaru şi fashion designerul Laura Hîncu.

Cele două personaje, interpretate de Antoaneta Cojocaru şi Daniel Pascariu, sunt aflate în căutarea iubirii totale, în căutarea unui „oxygen” pe care îl presimt, în căutarea unei şanse la schimbare şi tot ce atrage după ea aceasta, în căutarea unei divinităţi pierdute. Riscă să trăiască această poveste într-o lume abrutizată şi lipsită de empatie, dar întâlnirea lor nesperată este salvatoare pentru amândoi şi le oferă un nou început.

Bine şi rău, conştiinţă şi uitare de sine, individ şi societate, adevăr şi minciună, conflict atât de prezent în fiinţa contemporană – „Oxygen” este un spectacol care te face să recunoşti măruntul din iubire şi din tine, dar care îţi dă speranţa că poţi fi ales să o iei de la capăt. O poveste de iubire în care nimic nu este imposibil până la capăt şi care ţi se dăruieşte total.

„Există un moment în spectacolul Oxygen în care cele doua personaje decid să plece împreună. Întâmplarea a făcut ca, în timpul repetiţiilor, să vizităm Parisul. A fost atât de puternic, încât, când ne-am întors la Bucureşti la repetiţii, am decis ca atunci când pleacă împreună cele două personaje văd Parisul. Aşa că, acum, la fiecare spectacol vedem Parisul. La un moment dat, la un şnur, a venit în sală şi sora actorului din rolul principal, Daniel. La final, ne-a spus: <Abia aştept să iubesc!>. Am înţeles atunci că vom mişca mulţi oameni cu această poveste şi că e bine”, a declarat pentru presă actriţa şi regizoarea Antoaneta Cojocaru.

Un spectacol despre căutarea iubirii totale, despre căutarea unei guri de „oxygen” într-o lume abrutizată, un spectacol multimedia, care îmbină teatrul cu dansul, muzică live şi proiecţii video.

OXYGEN

de Ivan Vîrîpaev

Cu: Antoaneta Cojocaru şi Daniel Pascariu
Costume: Laura Hîncu
Scenografie: Ileana Zirra
Proiecţii video: Sineira Studio (Dorel Mihaila)
Traducere: Maşa Dinescu
Light design: Stefan Vasilescu
Asistent regie: Oana Iamandi Rainer
Fotografie afiş: Vlad Eftenie
Un spectacol de: Antoaneta Cojocaru şi Daniel Pascariu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: