Ofelia Popii se întoarce pe scena Teatrului din Sibiu de Ziua Culturii Naţionale

Ofelia Popii se întoarce pe scena Teatrului din Sibiu de Ziua Culturii Naţionale

Ofelia Popii revine pe scena Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, după ce a născut

Actriţa Ofelia Popii, una dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate interprete ale scenei Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, se va întoarce

Ofelia Popii va juca în „Solitaritate” pe 15 ianuarie şi în comedia „Îmi place cum miroşi!” pe 16 ianuarie. Alături de talentata actriţă, (care a primit Premiul UNITER pentru "cea mai bună actriţă într-un rol principal", în 2011) din distribuţie fac parte: Marius Turdeanu, Ciprian Scurtea, Florin Coşuleţ, Diana Fufezan, Mariana Mihu, Adrian Matioc, Cristina Ragos şi Ali Deac.
 
Nu este deloc întâmplătoare programarea acestui spectacol de Ziua Culturii Naţionale. În „Solitaritate”, regizoarea Gianina Cărbunariu vorbeşte despre identitate, pericolul pierderii identităţii, despre discriminare şi dezbinarea societăţii. „Solitaritate” a fost prezentat în secţiunea oficială a Festivalului de la Avignon din 2014, fiind nominalizat de presa de specialitate ca unul dintre spectacolele emblematice ale ediţiei din acest an, care s-a dorit a fi una politică, curajoasă, care să celebreze democraţia şi diversitatea. 
 
La sfârşitul lunii ianuarie, echipa artistică şi tehnică a spectacolului „Solitaritate” va pleca într-un important turneu european, la Madrid şi Bruxelles. Turneul este susţinut cu sprijin din partea Institutului Cultural Român. Astfel, la Teatro de la Abadia din Madrid vor avea loc două reprezentaţii ale spectacolului „Solitaritate", în 23 şi 24 ianuarie, iar la Théâtre National de la Communauté Française de Belgique din Bruxelles au fost programate patru reprezentaţii, în 28, 29, 30 şi 31 ianuarie 2015.

 
„Solitaritate” este o producţie originală creată în cadrul proiectului Villes en Scène/Cities On Stage, de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu în parteneriat cu Folkteatern Göteborg, Odéon-
Théâtre de l'Europe din Paris, Théâtre National de la Communauté Française de Belgique, Teatro Stabile din Napoli, Teatro de La Abadía din Madrid şi Le Festival d'Avignon. Proiectul Cities On Stage este finanţat cu sprijin din partea Comisiei Europene.
 
Vineri, 16 ianuarie, ora 19:00, Ofelia Popii va juca în comedia „Îmi place cum miroşi!”, regia Şerban Puiu. Acţiunea piesei se concentrează în jurul a trei protagonişti: Andy Hobart (Adrian Matioc), Norman Cornell (Ciprian Scurtea) şi Sophie Rauschmeyer (Ofelia Popii). Povestea celor trei este fixată undeva în San Francisco, în anii '60, şi se desfăşoară în jurul unui triunghi amoros. Ineditul producţiei de la Sibiu îl constituie aducerea pe scenă a celui de-al patrulea personaj, locotenentul Burt Fenneman (Cristian Stanca), logodnicul lui Sophie. 
 
Nu în ultimul rând, Ofelia Popii se va întoarce şi la rolul Mefisto, din Faust-ul lui Silviu Purcărete, un spectacol remarcabil al cunoscutului regizor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările