Nu rataţi ultima zi din FNT! Spectacolul „Rinocerii” trage cortina Festivalului Naţional de Teatru

Nu rataţi ultima zi din FNT! Spectacolul „Rinocerii” trage cortina Festivalului Naţional de Teatru

Scenă din „Rinocerii” în regia lui Robert Wilson, la Teatrul Naţional din Craiova FOTO Teatrul National Craiova

Cea de-a 24-a ediţie a FNT a ajuns la final. Este ultima zi în care mai puteţi vedea spectacolele incluse în selecţia anului 2014. Montarea celebrului regizor Robert Wilson, de la Teatrul Naţional din Craiova, care va fi transmisă în direct şi la Grand Cinema din Băneasa Shopping City, va încheia festivalul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timp de zece zile, începând cu 24 octombrie şi până azi, au avut loc 83 de reprezentaţii, lansări de carte, conferinţe şi alte evenimente conexe. Programul zilei de astăzi este la fel de bogat şi începe de la ora 11.00 dimineaţa cu spectacolul „Parallel” de Sinkó Ferenc şi Leta Popescu, de la Cluj, o montare premiată la diverse festivaluri în acest an şi care a întrunit şi adeziunea criticilor, şi pe cea a publicului. „Parallel” este programat şi la ora 21.00 în această seară.

„Acasă în miezul verii”, de Tracy Letts, în regia lui Claudiu Goga, un spectacol de la Teatrul Naţional din Iaşi va putea fi văzut în ultima seară a FNT, la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti. „Speranţa fiecărui dramaturg este să poată prin scrisul lui să atingă teme universale, iar intenţia mea a fost să construiesc o poveste care să cuprindă foarte multă pasiune şi mult adevăr pentru actorii acestei trupe”, mărturisea dramaturgul. „Piesa mea este o istorie de familie. (Când a fost întrebat de ce scrie atât de mult despre familie, Sam Shepard a răspuns: „Ce altceva mai este?”). Politica sistemului tribal ne este comună amândurora”, mai spune el. Claudiu Goga aduce în prim-plan povestea uni familii din Oklahoma, o comedie neagră care îşi propune în primul rând succesul al public.

De asemenea, „Revizorul”, după Gogol, în regia lui Horaţiu Mălăele, de la Teatrul de Comedie, o montare inclusă în sceţiunea Maeştri a FNT, va putea fi văzut începând cu ora 19.00, urmând să fie transmis în direct şi pe Adevărul.ro, aşa cum v-am obişnuit deja.

„Rinocerii”, pus în scenă la Teatrul Naţional din Craiova este evenimentul cel mai important al serii şi cel care va încheia ediţia din acest a festivalului. Spectacolul este programat la ora 19.00 şi va fi transmis în irect pentru publicul din Bucureşti, la la Grand Cinema din Băneasa Shopping City.

Duminică, 2 noiembrie

17:00 | „Şase din 49”, de György Spiró, regia Alexandru Maftei, Teatru de Artă Bucureşti.

17:00 | „Cinci ore cu Mario”, de Miguel Delibes, regia Mariana Cămărăşan, Teatrul UNTEATRU Bucureşti

19:00 | „Acasă, în miezul verii” de Tracy Letts, regia Claudiu Goga, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi. Spectacolul se joacă la Teatrul Naţional, „I.L.Caragiale” Bucureşti, Sala Studio.

19:00 | „Mazl-tov and justice for all!” de Andrei Munteanu, regia Andrei Munteanu, Teatrul Evreiesc de Stat Bucureşti

19:00 | „Rinocerii” de Eugène Ionesco, regia Robert Wilson, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova

19:00 | „Revizorul” de N. V. Gogol, regia Horaţiu Mălăele, Teatrul de Comedie Bucureşti

19:00 | „Căsătoria”, de N.V. Gogol, regia Yuri Kordonsky, Teatrul L.S. Bulandra,Bucureşti

20:00 | „HOP (şi noi) în FNT” premianţii Galei Tânărului Actor HOP, ediţia 2014, Teatrul Excelsior

21:00 | „Parallel” de Sinkó Ferenc şi Leta Popescu, GroundFloor Group, Cluj-Napoca. Spectacolul se joacă la Teatrul Odeon, Sala Studio

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările