„Mon Cabaret Noir”, de Răzvan Mazilu, unul dintre cele mai de succes spectacole din stagiunea Teatrelli, poate fi văzut online gratuit duminică seară VIDEO

„Mon Cabaret Noir”, de Răzvan Mazilu, unul dintre cele mai de succes spectacole din stagiunea Teatrelli, poate fi văzut online gratuit duminică seară VIDEO

Scenă din "Mon Cabaret Noir", în regia lui Răzvan Mazilu

„Mon Cabaret Noir”, de Răzvan Mazilu – un spectacol total, cu teatru, coregrafie, muzică şi foarte multă culoare –  este programat pentru duminică, 3 mai, în cadrul seriei Teatrelli online şi poate fi vizionat gratuit de publicul larg pe www.teatrelli.com, în intervalul orar 18.00 – 23.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Publicul se poate bucura de această dată online, gratuit, de unul dintre cele mai de succes spectacole din stagiunea teatrului: „Mon Cabaret Noir”, semnat de cunoscutul coregraf şi regizor Răzvan Mazilu.

Spectacolul le are în distribuţie pe unele dintre cele mai apreciate actriţe autohtone: pe Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrică şi Ana Bianca Popescu. Acestora li se alătură chiar Răzvan Mazilu, într-un rol mut, de o „expresivitate sfâşietoare”, potrivit „Adevărul“.

Spectacolul reprezintă un demers unic, complex şi emoţionat şi se joacă cu casele închise de la lansare, fiind prezentat în 2016 şi în Festivalul Naţional de Teatru (FNT), iar în 2019 la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS).  „Mon Cabaret Noir” porneşte de la povestea Anitei Berber – dansatoare, coregrafă, actriţă şi fotomodel de mare succes din anii 1920, epoca de aur a cabaretului, o personalitate avangardistă, rebelă şi excentrică, cu un destin demn de un scenariu de film.

„Mon Cabaret Noir” durează o oră şi 20 de minute şi invită publicul să pătrundă în lumea cabaretului berlinez, încărcată cu erotism, viaţă de noapte, libertate sexuală totală, droguri şi alcool, unde nimic nu este prea bizar şi totul este permis pentru experimentare.

„Spectacolul provoacă prin erotism şi sondează părţile întunecate ale personalităţii noastre. Provoacă, în primul rând, ideea de libertate – aş putea spune că este o pledoarie pentru libertatea fiinţei, o fiinţă scuturată de toate prejudecăţile şi toate regulile pe care societatea le impune, apreciază coregraful Răzvan Mazilu.

"Este un gen de demers cu care publicul nu este obişnuit: un spectacol total, cu teatru, coregrafie, muzică şi foarte multă culoare. Este făcut cu profesionalism, am încercat să ridicăm o ştachetă în această idee a spectacolului total. Este foarte bine documentat şi, nu în ultimul rând, îmi place să cred, temele şi ideile din spectacol ating nişte corzi neştiute sau uitate din sensbilibiltatea spectatorilor” , povesteşte coregraful şi regizorul Răzvan Mazilu.

Citiţi şi:

Strălucirea libertinajului din „Mon Cabaret Noir“ de Răzvan Mazilu VIDEO

 Teatrelli continuă, aşadar, evenimentele care marchează Ziua Internaţională a Dansului prin intermediul seriei speciale Teatrelli online. După dezbaterea în premieră care i-a reunit pe 29 mai pe trei dintre cei mai emblematici oameni de cultură ai momentului la nivel internaţional, Noa Wertheim (coregafa companiei Vertigo din Israel), Tobias Biancone (Directorul General al Insitutului Internaţional de Teatru ITI-UNESCO) şi Jarosław Fret (Directorul Institutului Grotowski şi al Teatr Zar) în dialog cu criticul Octavian Saiu la Anotimpurile dialogului despre teatru,  urmează „Mon Cabaret Noir” difuzat duminică, 3 mai, pe www.teatrelli.com, în intervalul orar 18 – 23. Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

DespreTeatrelli

Teatrelli este un proiect al Primăriei Capitalei prin creart, un spaţiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producţii proprii de teatru şi dans, precum şi concerte acustice, dezbateri şi artist-talk-uri. 

www.facebook.com/teatrelli/

www.instagram.com/teatrelli/

www.teatrelli.com

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: