Măştile Europene vin la Teatrul Masca

Măştile Europene vin la Teatrul Masca

Theatre de l'Ange Fou la Bucureşti  FOTO http://www.facebook.com/pages/Theatre-de-LAnge-Fou-and-International-School-of-Corporeal-Mime

La Teatrul Masca are loc a VIII-a ediţie a Festivalului „Măşti Europene la...Masca”, între 9 şi 11 noiembrie 2012. Invitată în cadtul acestuia, va fi trupa de teatru londoneză „Theatre de l'Ange Fou”, iar Teatrul Masca va prezenta la metrou spectacolul „Pierrot Lunatecul”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul acesta, se va putea urmări viziunea artistică a trupei londoneze „Theatre de l'Ange Fou”. Aceasta a fost fondată îmrepună cu International School of Corporeal Mime la Paris în 1984 de Steven Wasson şi Corinne Soum, ultimii asistenti ai “Parintelui Mimului Modern”, Etienne Decroux. Compania a fost mutată mai târziu la Londra şi a susţinut turnee în Europa, Rusia, Statele Unite, Canada, Brazilia, Mexic şi în Orientul Mijlociu. 

În festivalul de la Bucureşti, Theatre de l'Ange Fou prezintă spectacole pentru public şi ateliere pentru studenţi şi actori. 
 
Spectacolul susţinut de această trupă este „Un vis prometeic”, o compoziţie dedicată vieţii lui Etienne Decroux, moştenirii sale artistice şi luptei sale să facă din mim o formă de artă independentă.

De asemenea, Teatrul Masca vine în festival cu cea mai recentă premieră, „Ţara unde îngerii vin degeaba” şi cu spectacolul „Pierrot Lunatecul”, acesta din urmă desfăşurându-se în ultima zi de festival, pe 11 noiembrie, în staţia de metrou Unirii din Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările