Mariana Mihuţ şi Şerban Pavlu deschid "Cutia Pandorei", la ArCub

Mariana Mihuţ şi Şerban Pavlu deschid

Premiera spectacolului „Cutia Pandorei”, în regia lui Felix Alexa, cu  actorii Mariana Mihuţ şi Şerban Pavlu, va avea loc la sediul ARCUB în zilele de 11, 13 şi 16 decembrie de la ora 20.00.

Regizorul Felix Alexa a pus în scenă un spectacol tulburător, o comedie neagră plină de suspans, stări emoţionale extreme şi un final surprinzător.

Spectacolul „Cutia Pandorei” de Katalin Thuroczy, jucat cu intensitate maximă de Mariana Mihuţ şi Şerban Pavlu, surprinde o incursiune fascinantă în universul interior al unor personaje ce trec cu spontaneitate de la candoare la cruzime, de la tandreţe la crimă.
Cu o regie rafinată şi un dinamism surprinzător „Cutia Pandorei” este un amestec de comedie şi dramă, un spectacol despre ratare şi obsesia trecutului. Un eseu despre iluzia fericirii.

«M-au atras întotdeauna actorii pasionali, care se consumă intens pe scenă, la fiecare repetiţie. Actori care se dăruiesc cu voluptate, fără să se menajeze. Dar şi texte care să le prilejuiască unor astfel de actori cu posibilităţi nebănuite, roluri care să fie nu numai suprinzătoare, dar şi repere pentru un fel de a înţelege profund teatrul, spune Felix Alexa.

Teatrul ca mod de a trăi intens.

Mariana Mihuţ este o astfel de actriţă, un artist complex, care te poate surprinde la fiecare repetiţie cu noi nuanţe, cu o privire, cu o explozie neaşteptată de energie sau alteori cu tristeţea cea mai adâncă, exprimată însă atât de subtil.

Pentru ea am ales să montez „Cutia Pandorei”,  un text ce jonglează permanent cu nuanţe de umor negru şi multiple stări sufleteşti.

Alături de ea, un actor de forţă al tinerei generaţii, Şerban Pavlu, pe care mă bucur că, acum foarte mulţi ani, îl debutam la TNB, încă student, care mă surprinde şi acum cu talentul şi maturitatea sa.

Alături de aceşti actori minunaţi am explorat în timpul repetiţiilor zone paradoxale ale reacţiilor umane.

„Cutia Pandorei” este un spectacol al emoţiilor profunde şi al stărilor sufleteşti extreme. Un amestec de umor şi disperare. Un strigăt în neant... »

Katalin Thuroczy este o cunoscută autoare maghiară. A scris peste 50 de piese de teatru, traduse în toată lumea. A scris scenarii de film şi televiziune şi a primit numeroase premii prestigioase în Ungaria şi în străinătate.
Info: 

Cutia Pandorei
de Katalin Thuroczy
Traducerea: Anamaria Pop
Cu: Mariana Mihuţ şi Şerban Pavlu
Scenografia:  Andrada Chiriac
Regia, ilustraţia muzicală şi lighting design: Felix Alexa
Asistent regie şi regie tehnică: Cristina Giurgea
Durata spectacolului: 1h 30

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: