Lumea teatrului a intrat în doliu. Actriţa Olga Bucătaru a murit la vârsta de 78 de ani

Lumea teatrului a intrat în doliu. Actriţa Olga Bucătaru a murit la vârsta de 78 de ani

Olga Bucătaru FOTO Teatrul Odeon / Facebook

În vârstă de 78 de ani, actriţa Olga Bucătaru a murit în urma unui infarct. Aceasta a jucat numeraose piese aflate în regia unor maeştri precum Alexa Visarion sau Cătălina Buziuanu şi a jucat în filme regizate de Sergiu Nicolaescu sau Radu Mihăilescu. În 2002 Olga Bucătaru a fost decorată cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actriţa Olga Bucătaru a murit, pe 10 aprilie, la Spitalul Elias din Bucureşti în urma unui stop cardio-respirator, au anunţat responsabili din Teatrul Odeon. Născută chiar de Ziua Mondială a Teatrului, 27 martie 1942, aceasta avea 78 de ani. În 1965 Olga Bucătaru absolvea Institutul Naţional de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti, secţia Actorie, la clasa prof. George Dem Loghin şi un an mai târziu debuta pe scena Teatrului Tineretului din Piatra-Neamţ, unde a fost angajată până în anul 1973.

În 1974 actriţa devine membră a trupei Teatrului Odeon din Bucureşti. Aici aceasta a avut colaborări cu regizori precum Dinu Cernescu („…ESCU” de Tudor Muşatescu - 1972), Sanda Manu („Să nu-ţi faci prăvălie cu scară” de Eugen Barbu - 1985), Alexa Visarion („Astă seară se joacă fără piesă” de Luigi Pirandello - 1988) şi Cătălina Buzoianu („Întâlnire în pădure” de Ofelia Strahl - 1992).
 
De asemenea, Olga Bucătaru a interpretat rolul principal în „Patima roşie” de Mihail Sorbul, regia Cristian Hadgi-Culea - 1975, iar ultimul său rol pe scena Odeonului a fost Mari în spectacolul „Veronika se pregăteşte să moară" de Paulo Coelho, regia Gelu Colceag.
 
În 1972 a debutat în filmul „Bariera”, scenariu Teodor Mazilu, regia Mircea Mureşan şi până în 1998, când ultimul rol interpretat în film este în „Trenul vieţii”, regia Radu Mihăileanu, a jucat în filme regizate de Sergiu Nicolaescu („Oglinda”), Mircea Daneliuc („Cursa”), Radu Mihăileanu („Trahir”), Constantin Vaeni („Buzduganul cu trei peceţi”).În anul 2002 i se acordă Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”, în grad de Cavaler.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: