Klaus Iohannis a vizitat aproape o oră Teatrul Naţional din Bucureşti - fotogalerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a vizitat clădirea Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti, cu două zile înainte de deschiderea oficială a Sălii Mari, care va avea parte şi de premiera superproducţiei ”Înşir'te mărgărite”, în regia lui Dan Puric. După aproape o oră, preşedintele s-a declarat mulţumit de ce a văzut şi a promis că revine ”cât de curând” în calitate de spectator.

Ca să evite aglomeraţia şi ”băile de mulţime” pe care le practica predecesorul său, preşedintele Klaus Iohannis a ales să viziteze Teatrul Naţional din Bucureşti cu două zile înainte de inaugurarea oficială a Sălii Mari. Pe parcursul vizitei, primul om din Stat a vrut să viziteze cât mai mult din clădirea renovată a TNB-ului, astfel că a petrecut aproape o oră în compania directorului instituţiei, Ion Caramitru. Acesta i-a prezentat sălile noi ale teatrului, dar şi locurile amenjate special pentru cei care vor să viziteze clădirea cu ocazia unor concerte, lansări de cărţi sau expoziţii de artă.

Astfel, preşedintele s-a arătat surprins aflând că Sala Studio este singura din lume care îşi poate schimba forma în numai 20 de minute, printr-o simplă apăsare de buton. Iohannis a probat şi acustica Sălii Atelier, declarându-se încântat de felul în care arată galeriile de artă amenajate în foaierul sălii. Aceeaşi părere a fost exprimată şi despre Sala Pictură, care, aşa cum o arată şi numele, găzduieşte expoziţii de artă în foaier, mai ales că pe locul actualei săli, înainte de renovare era un atelier pentru pictarea decorurilor.

image

Preşedintele a vizitat şi Sala Mare, care îşi va redeschide porţile prima dată după patru ani de renovare sâmbătă, 18 aprilie, cu ocazia premierei superproducţiei ”Înşir'te mărgărite”, o adaptare modernă a lui Dan Puric, după textul binecunoscut al lui Victor Eftimiu. De altfel, montarea lui Puric se anunţă una fastuoasă şi fascinantă, mai ales că de cele 380 de costume s-a ocupat Doina Levintza, muzica îi aparţine lui Gheorghe Zamfir, iar mai mulţi coregrafi au conceput momentele de dans popular, rusesc, spaniol, country ş.a. Nu mai puţin de 80 de actori şi dansatori vor umple scena refăcută a Sălii Mari.

image

Klaus Iohannis s-a întâlnit la Sala Mare cu actorul şi regizorul Dan Puric   FOTO: Florin Ghioca

La plecare, preşedintele Iohannis a promis că va reveni ”cât de curând” în calitate de spectator, după ce se va sfătui cu directorul Ion Caramitru. Şeful statului a ţinut să felicite echipa TNB pentru felul în care s-a descurcat în anii de condiţii grele, impuse de şantier, dar şi echipa de constructori şi arhitecţi care au transformat clădirea ”într-un adevărat palat al culturii”.

De altfel, în calitate de primar al Sibiului, Iohannis a fost unul dintre susţinătorii Festivalului Intrernaţional de Teatru care reuneşte în fiecare an, la Teatrul Radu Stanca, nume mari ale lumii teatrale europene.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite