Ion Caramitru, reales preşedinte al UNITER

Ion Caramitru, reales preşedinte al UNITER

Ion Caramitru (72 de ani) este directorul TNB din 2005    Foto: Adevărul

Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, a fost reales în funcţia de preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER), pentru perioada 2014-2018, în urma votului Adunării Generale a instituţiei. Evenimentul  a avut loc luni, în incinta Teatrului Naţional „I. L.Caragiale“ din Bucureşti.

 
Potrivit site-ului UNITER, în urma votului Adunării Generale, Ion Caramitru a fost reales în funcţia de preşedinte al instituţiei, iar Aura Corbeanu a fost aleasă în funcţia de vicepreşedinte executiv, pentru perioada 2014- 2018.
 
Noul Senat UNITER, votat şi ales pentru următorii patru ani, este format din: actorul Ion Caramitru, managerul cultural Aura Corbeanu; actorii Emil Boroghină, Virginea Mirea, Ilinca Tomoroveanu, Ana Ciontea, Ozana Oancea, Miklos Bacs, Eusebiu Ştefănescu, Adi Carauleanu (membru supleant); regizorii Gábor Tompa, Claudiu Goga, László Bocsárdi (membru supleant); scenografii Dragoş Buhagiar, Puiu Antemir, Ştefania Cenean (membru supleant) şi criticii de teatru Marina Constantinescu, Alice Georgescu şi Florica Ichim (membru supleant). De asemenea, criticul de teatru Ileana Lucaciu, actorul Volin Costin şi expertul contabil Dana Varlaam au fost votaţi ca membri ai Comisiei de Cenzori. 
 
Ion Caramitru este, din 2005, directorul Teatrului Naţional Bucureşti şi a fost ministru al Culturii în perioada 1996 - 2000. Născut în 1942, într-o familie de aromâni, Caramitru a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1964, când a şi debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în „Eminescu“ de Mircea Ştefănescu. De asemenea, a fost actor şi regizor la Teatrul Bulandra, al cărui directorat l-a deţinut în perioada 1990 - 1993. Pe marele ecran, a debutat în filmul „Comoara din Vadul Vechi“ de Victor Iliu, în 1963, iar ulterior a deţinut roluri principale în peste 40 de pelicule. Ion Caramitru a fost decorat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord cu titlul de Ofiţer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic, pentru activitatea culturală româno-britanică pe care a desfăşurat-o. 
   
Uniunea Teatrală din România - UNITER - este o organizaţie profesională, apolitică, neguvernamentală şi nonprofit, constituită prin asocierea liberă a creatorilor din domeniul teatrului. Potrivit site-ului organizaţiei, UNITER a fost înfiinţată în 1990.
  FOTO: cinemagia.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: