Ion Besoiu, Rodica Mandache şi Valeria Seciu, aplaudaţi pe Aleea Celebrităţilor, lângă „noua constelaţie“

Ion Besoiu, Rodica Mandache şi Valeria Seciu, aplaudaţi pe Aleea Celebrităţilor, lângă „noua constelaţie“

Ion Besoiu îşi salută admiratorii după ce a dezvelit steaua care îi poartă numele     FOTO: Mediafax

Sâmbătă dimineaţa, pe Aleea Celebrităţilor din centrul Bucureştiului au apărut trei stele noi, purtând numele unor mari actori: Ion Besoiu, Rodica Mandache şi Valeria Seciu. În prezenţa celor trei, dar şi a unui numeros public, au fost dezvelite monumentele simbolice ale neuitării.

Ştiri pe aceeaşi temă

În deschiderea evenimentului, Sorin Oprescu, primarul Bucureştiului, a mulţumit celor trei actori pentru tot ce au făcut pentru poporul român.

Despre cariera şi personalitatea Valeriei Seciu a vorbit actorul Mihai Dinvale, directorul Teatrului Mic, care a spus că "extrem de dificil" de făcut un laudatio despre colega sa.

"Să vorbeşti despre «vedeta» Valeria Seciu? În ziua de astăzi, vedeta este cine vrei şi cine nu vrei. Să vorbeşti despre «starul» Valeria Seciu? Un termen americănesc, parcă văd o găleată cu bani de aur strălucind la soare. Mic, derizoriu. Să vorbeşti despre «doamna teatrului românesc»? Spre fericirea teatrului românesc, multe actriţe, la o anumită vârstă, pot să fie doamne şi sunt doamnele teatrului românesc. Mi se pare prea puţin. Acum am importat şi termenul de «prima doamnă» şi îi măsurăm distanţa de la genunchi până la capătul rochiei. Ce faci, Dinvale, cum te prezinţi? Ai de prezentat o măreţie a teatrului românesc", a declarat Mişu Dinvale.

A urmat criticul de teatru Marina Constantinescu, care a vorbit despre Ion Besoiu, spunând despre marele actor că "a avut verticalitate, a ştiut să facă slalom printre teroarea cenzurii, a ideologiei şi să scoată la rampă piese şi spectacole excepţionale, a ştiut să-şi pună în valoare trupa, a ştiut să pună ochiul pe tinerii care absolveau şi nu puteau să rămână în Bucureşti, a adus în trupă mari nume şi trupa întotdeauna şi-a păstrat prospeţimea, vibraţia, energia, deschiderea".

La rândul său, actorul Ion Besoiu a spus că este foarte greu să-şi păstreze "uzul raţiunii" după asemenea cunvinte şi că va deveni, cu această ocazie, "mai îngâmfat"."O să plec de aici, poate, mai îngâmfat, n-am fost niciodată îngâmfat, dar poate că ar trebui să fiu, ţinând cont de ce au spus domniile lor şi vreau le mulţumesc că m-au lădat aşa, fără niciun fel de rezervă, şi să mulţumesc tuturor colegilor care mi-au stat alături de-a lungul a 67 - 68 de ani de muncă pe scenă, pe platoul de filmare şi de televiziune. Vă mulţumesc şi dumneavoastră că aţi venit aici să fim împreună. (...) Mă înclin în faţa dumneavoastră, căci fără dumneavoastră noi n-am fi nimic", a spus Ion Besoiu.
 

Actorul Marius Manole a a vorbit despre viaţa şi cariera Rodicăi Mandache, spunând că a învăţat de la ea să aibă curaj, să fie demn, să aibă umor şi multe alte lucruri, de aceea o parte din cariera sa i se datoarează.

"Există actori care pot depăşi timpul lor, există actori care merg mai departe, există actori care se adaptează şi care înţeleg timpul în care trăiesc, doamna Rodica face parte din acest tip de actori", a mai spus Marius Manole.

Vizibil emoţionată, Rodica Mandache le-a mărturisit celor prezenţi că este o zi grea pentru ea.

"E o zi grea, o zi apăsătoare. N-aţi crede. Bucuria apasă mai tare decât nefericirea. Mă bucur că sunt cu cei doi colegi ai mei, Valeria Seciu şi Ion Besoiu", a spus Rodica Mandache.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: