Interferenţe ale artelor la Festivalul "Interferenţe"

Interferenţe ale artelor la Festivalul

Artistul Botond Részegh (stânga) a expus la Festivalul "Interferenţe"

Primul weekend al Festivalului Internaţional Interferenţe a adus, pe lângă mai multe spectacolele programate în fiecare zi, şi lansări de carte, concerte, proiecţii şi o expoziţie de pictură.

Sâmbătă, la Casa Tranzit, a avut loc proiecţia filmului "Nu vă daţi jos pantofii", premiat la Festivalul Internaţional de Film din Karlovy Vary cu Globul de Cristal. Din programul Festivalului Interferenţe a făcut parte şi spectacolul cu acelaşi titlu, pe baza căruia regizorul Szabolcs Hajdu a realizat filmul. Conform spuselor regizorului, atât spectacolul, cât şi filmul, au ca temă problemele existente în multe familii. Seria proiecţiilor de film a continuat, la Casa TIFF, cu filmul Le Havre, regia: Aki Kaurismäki şi în timp ce sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 13.00, va fi prezentat excepţionalul film documentar "Sarea pământului", regizat de Wim Wenders.
 
Cu ocazia festivalului au fot puse în valoare noi spaţii din oraş, cum ar fi în hala fabricii Remarul – 16 februarie în care s-a jucat spectacolul În inima nopţii – Episodul Lear, regia: Gavriil Pinte, Teatrul Regina Maria, Oradea.
 
De asemenea, în cadrul festivalului a avut loc şi un concert de jazz susţinut de pianistul Lucian Ban (foto jos), urmat de unul de ska sau reggae cu trupa Suburbia 11 din Sibiu. 
 
Pe 1 decembrie, la Casa Tranzit a concertat formaţia Loose Neckties Society, în timp ce pe 4 decembrie, la final de festival, pe aceeaşi scenă va urca DJ Blanilla. 
 
Foaierul Sălii Studio a Teatrului Maghiar de Stat Cluj s-a transformat, pe durata festivalului, într-o galerie de artă; publicul putând vizita expoziţia artistului vizual Botond Részegh intitulată Nălucire şi damnare. Una dintre piesele de artă ale expoziţiei regăsindu-se şi pe materialele de promovare ale festivalului.    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările