Gianina Cărbunariu, în proiectul internaţional de teatru "Human Trafficking"

Gianina Cărbunariu, în proiectul internaţional de teatru

Gianina Cărbunariu participă la un proiect internaţional de teatru    FOTO: David Muntean

Proiectul internaţional de teatru "Human Trafficking/ Menschenhandel", realizat de regizorii Gianina Cărbunariu şi Clemens Bechtel şi care pune accent pe originile, cauzele, structurile şi consecinţele traficiului uman, va fi prezentat, cu sprijinul ICR, pe 13 iulie, la Freiburg Theater.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regizoarea română Geanina Cărbunariu va fi prezentă la Theater Freiburg, unde va avea loc prezentarea întregului proiect, împreună cu regizorul german Clemens Bechtel. Evenimentul se va încheia cu o serie de discuţii la vor participa partenerii de proiect, precum şi publicul larg, potrivit unui comunicat remis de Institutul Cultural din Berlin, citat de Mediafax.

Partenerii de proiect, Teatrul Mic, prin Gianina Cărbunariu, şi Theater Freiburg, prin Clemens Bechtel, se reunesc într-o cercetare a subiectului atât în Germania, cât şi în România. Cei doi vor face interviuri cu experţi şi persoane conectate subiectului, vor documenta şi colecta imagini, sunete, texte şi scene. Aceasta va duce la realizarea a două lucrări teatrale independente, care vor face constant referire una la cealaltă. Ambele producţii vor fi prezentate în 2016, la Freiburg şi la Bucureşti. La final, proiectul "Human Trafficking/ Menschenhandel" va fi documentat într-un volum.

Gianina Cărbunariu este una dintre cele mai importante autoare şi regizoare de teatru contemporan din România. Piesele ei au fost deseori prezentate în Germania, la Münchner Kammerspiele, la Schaubühne Berlin şi la HAU Berlin. Anul trecut, piesa ei "Solidaritate" pusă în scenă la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu a fost prezentată la festivalul de la Avignon, iar două dintre piesele scrise de ea au fost publicate în antologia "Machtspiele/ Neue Theaterstücke aus Rumänien", editată de către Theater der Zeit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările