VIDEO Geo Costiniu a murit. Actorul a fost o voce puternică a revoluţionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geo Costiniu (23 aprilie 1950 - 11 noiembrie 2013)
Geo Costiniu (23 aprilie 1950 - 11 noiembrie 2013)

Actorul Geo Costiniu, care a murit luni seară, la vârsta de 63 de ani, s-a remarcat în perioada revoluţiei din 1989 apărând în fruntea unui grup de oameni care a confiscat lăzi întregi de sticle cu băuturi alcoolice din casa fiicei soţilor Ceauşescu, Zoia Ceauşescu.

În data de 24 decembrie 1989, actorul Geo Costiniu, care a murit ieri, 11 noiembrie, s-a aflat în fruntea unui grup de revoluţionari care a confiscat lăzi pline de sticle cu băuturi alcoolice din casa Zoiei Ceauşescu, precum şi carne şi alte alimente. „Să vadă toată lumea ce au băut criminalii noştri“, spuneau revoluţionarii în filmarea de la acea vreme. După ce au încărcat lăzile în maşină, în depărtare începuseră să se audă împuşcăturile revoluţiei. „24 decembrie şi tot trag ticăloşii“, se aude pe fundalul înregistrării video.

Amintirile de la Revoluţie ale actorului Geo Costiniu sunt legate de autoritatea pe care o avea în faţa oamenilor. Costiniu povestea că a fost rugat să intervină în calmarea revoluţionarilor atunci când au pătruns în casa Zoiei Ceauşescu, de unde li s-a părut că trage cineva. „Mi-au spus că pe mine mă ascultă oamenii dacă îi rog ceva“, spunea Geo Costiniu care, împreună cu revoluţionarii, au spart uşa garajului, iar acolo au găsit baxuri de ţigări, whisky şi o cameră frigorifică plină de carne.

Actorul Geo Costiniu în fruntea unui grup de revoluţionari from Revoutia Romana 1989 on Vimeo.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite