Gelu Colceag a câştigat concursul pentru postul de director al Teatrului Mic

Gelu Colceag a câştigat concursul pentru postul de director al Teatrului Mic

Gelu Colceag

Regizorul şi actorul Gheorghe (Gelu) Colceag a câştigat concursul de proiecte de management la Teatrul Mic, cu media 8,68, anunţă instituţia teatrală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gelu Colceag a primit, în urma etapelor concursului organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, notele 8,42 şi 8,94.

Ceilalţi patru candidaţi au obţinut, de asemenea, peste nota 7 în prima etapă a concursului, ceea ce le-a permis să participe şi la interviul final. În urma celor două etape, Vitalii Lupaşcu a obţinut media 8,27, Nona Ciobanu - Kosir, 8,19, Roxana Enela Lucia Crişan, 7,56, şi Dumitru Daniel Niţoi, 6,98.

Conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008, privind managementul instituţiilor de cultură, este declarat câştigător candidatul care a obţinut cea mai mare medie, cu condiţia ca aceasta să fie de minumum 7.

Candidaţii pot depune contestaţii până luni, la ora 15.00.

Din comisia de concurs de proiecte de management au făcut parte reprezentanţi ai Direcţiei Management Resurse Umane, Direcţiei Cultură, Sport, Turism, Direcţiei Generale Economice şi Direcţiei Juridic din Primăria Municipiului Bucureşti.

Gelu Colceag, născut pe 17 mai 1949, este actor şi regizor de teatru şi film, profesor la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. De-a lungul carierei, a regizat zeci de spectacole la Teatrul Mic, Tetarul de Comedie, Tetarul Odeon, Teatrul Bulandra şi Tetarul Naţional ”I. L. Caragiale” din Bucureşti. A jucat în filme precum ”Aurora” (2010), de Cristi Puiu, ”Poziţia Copilului” (2013), de Călin Peter Netzer, şi ”Bacalaureat” (2016), de Cristian Mungiu. În 2004, a primit din partea peşedinţiei României, Ordinul ”Meritul pentru Învăţământ” în grad de Mare Ofiţer. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările