Gala UNITER 2020 - Actorul Lucian Ionescu a fost desemnat cel mai bun într-un rol principal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gala Uniter
Gala Uniter

Lucian Ionescu a primit, luni seară, trofeul pentru cel mai bun actor într-un rol principal pentru Gomez Addams din spectacolul „Familia Addams”, regia, coregrafia şi costumele Răzvan Mazilu la Teatrul Excelsior Bucureşti, la cea de-a 28-a ediţie a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din România, care are loc la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova.

Premiul a fost înmânat de Romaniţa Ionescu, actriţă a Teatrului Naţional din Craiova.

Contracandidaţii lui Lucian Ionescu au fost: Sorin Leoveanu, pentru rolul Barry Champlain din spectacolul „Radio” de Eric Bogosian, regia Bobi Pricop la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova; Marius Turdeanu, pentru rolul George din spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee, regia Andrei şi Andreea Grosu la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu.

Anul trecut, trofeul la această categorie i-a revenit lui Andrei Huţuleac pentru rolul Randle P. McMurphy din spectacolul „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, de Dale Wasserman, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză, Teatrul Metropolis, Bucureşti.

Juriul final al Galei format din Radu Apostol (regizor), Cosmin Ardeleanu (scenograf), Doru Mareş (critic de teatru), Crina Mureşan (actriţă), Cristina Rusiecki (critic de teatru) va decide câştigătorii celor 11 categorii de premii. La Gală este prezent şi juriul de nominalizări, format din Călin Ciobotari, Ludmila Patlanjoglu şi Maria Zărnescu.

Ceremonia acordării Premiilor UNITER poate fi urmărită în direct pe TVR1, Radio România Cultural şi online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro şi preluat de pagina de Facebook a UNITER.

Evenimentul marchează 30 de ani de la înfiinţarea UNITER şi 170 de ani de la înfiinţarea teatrului craiovean „Marin Sorescu”.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite