Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Două expoziţii de fotografie dedicate unor artişi români

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Două expoziţii de fotografie dedicate unor artişi români

Afişul expoziţiei uneia dintre cele două expoziţii

În cadrul ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) care se desfăşoară între 9 şi 18 iunie, vor fi vernisate două expoziţii de fotografie dedicate unor cunoscuţi artişti români. Vernisajele celor două expoziţii vor avea loc duminică, pe 11 iunie, de la ora 14.30, respectiv de la ora 15.00

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele două expoziţii sunt dedicate regizorului Silviu Purcărete („Lumea lui Purcărete”) şi actorului Marcel Iureş („Atitudini”), fiind producţii ale Festivalului Naţional de Teatru (FNT).
 „Lumea lui Purcărete” este realizată în FNT 2015 şi se deschide în clădirea Primăriei din Sibiu, la Centrul Internaţional de Turism. Vernisajul are loc duminică, pe 11 iunie, la ora 14.30. 
Expoziţia „Lumea lui Purcărete” dezvăluie un univers complex, inedit, ce prinde contur din alăturarea a 48 de fotografii realizate de cunoscutul regizor român, după cum informează un comunicat de presă emis de Uniter.
„Poftiţi în Lumea lui Purcărete! Dramatică, tensionată, subtilă, dezirantă, poetică, fragilă, voluptoasă. Plină de detalii şi de poveşti fabuloase. El priveşte în jur cu uimire şi cu smerenie. Fotografiile seducătoare ale lui Silviu Purcărete şoptesc câte ceva din Povestea unui mare artist”, a declarat Marina Constantinescu, director artistic al Festivalului Naţional de Teatru. 
„Atitudini”, cea de-a doua expoziţie de fotografie, dedicată actorului Marcel Iureş. este o producţie FNT 2016. Aceasta este organizată în foaierul Teatrului Gong din Sibiu şi prezintă 37 de lucrări semnificative pentru drumul artistic al acestui veritabil creator de teatru. Vernisajul are loc în aceeaşi zi cu prima expoziţie, duminică, de la ora 15.00, după cum anunţă acelaşi comunicat.
 
„O expoziţie de fotografie–document dedicată actorului Marcel Iureş, în armonie cu personalitatea acestui mare artist. „Libertate” şi „curaj” sunt două dintre trăsăturile care-l definesc. Libertatea de expresie şi curajul de a depăşi cutuma. Modern încă de la primele roluri, visător, dar şi teluric, a creat de multe ori în cariera lui şi în fenomenul teatral românesc momente de avangardă care l-au redefinit pe el însuşi, dar şi mişcarea artei spectacolului. Imagini document din roluri-cheie trasează drumul actorului de la debut până astăzi. Fotografii de atitudine – alb şi negru, griuri compensatoare şi roşu, esenţa unei mari cariere”, a descris curatorul Irina Tapalagă.
Cele două expoziţii vor fi deschise publicului pe toată durata celei de-a XXIV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările