Felix Alexa deschide stagiunea la Teatrul Dramaturgilor Români cu un spectacol „Despre tandreţe”

Felix Alexa deschide stagiunea la Teatrul Dramaturgilor Români cu un spectacol „Despre tandreţe”

Sandra Ducuţă şi Ştefan Iancu în spectacolul lui Felix Alexa

Teatrul Dramaturgilor Români deschide stagiunea 2018/2019 cu premiera absolută a piesei „Despre tandreţe” a lui Matei Vişniec, într-o montare semnată Felix Alexa, scenografia aparţinând Andradei Chiriac.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spectacolul „Despre tandreţe” este un mozaic de poveşti de dragoste contemporane tratate de regizorul Felix Alexa ca un amestec de gravitate şi umor rafinat. Cu o distribuţie din care fac parte actorii Şerban Pavlu, Catrinel Dumitrescu, Ada Galeş, Ştefan Iancu şi Sandra Ducuţă, spectacolul vorbeşte cu delicateţe despre cât de fragilă şi complexă este legătura între fiinţele umane.
 
„Crearea unui Teatru al Dramaturgilor Români este o idee atât de luminoasă şi de necesară! Personal mă bucur enorm să mă văd jucat pe scena acestui teatru, este ca şi cum m-aş întoarce cu 40 de ani în urmă ca să închid un cerc. „Despre tandreţe” este un spectacol născut la incitarea lui Felix Alexa, căruia îi mulţumesc pe această cale. Împreună am ajuns la concluzia că în această lume tot mai violentă şi superficială merită să ne reamintim că undeva există o insulă pe care oricine poate debarca din când în când, dacă vrea să respire puţin, să se distanţeze de vulgaritate şi de fuga spre niciunde. Am putea să o numim Insula Tandreţei. Pe ea vă invităm, dragi spectatori, să petreceţi o oră şi jumătate din viaţa dumneavoastră grăbită, şi să reveniţi ori de cîte ori veţi simţi nevoia”, e precizat dramaturgul Matei Vişniec
 
„Despre tandreţe” este o piesă nouă, inedită până azi, care se compune din elemente aparent autonome ale unui mozaic de dialoguri, uneori tandre alteori tăioase. Un joc subtil al aluziilor ce întruchipează o „Horă a iubirilor” adusă la zi, cufundată într-o lume alienată şi totuşi dispusă la umor. În piesa lui Matei Vişniec impresionează simplitatea acţiunii care se suprapune unei infinite complexităţi a psihologiei personajelor. În acelaşi chip, structura aparent lineară a fiecărei secvenţe ascunde o mare tensiune, un potenţial important pus în valoare de regie şi jocul actorilor pentru a naşte un spectacol memorabil în toate faţetele sale.
 
Premiera oficială este programată să aibă loc pe 8 şi 9 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Ion Băieşu a Teatrului Dramaturgilor Români.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările