PREMIERELE TOAMNEI Felix Alexa aprinde "Butoiul cu pulbere" la Teatrul Naţional Bucureşti

PREMIERELE TOAMNEI Felix Alexa aprinde

Butoiul cu pulbere, în regia lui Felix Alexa, la TNB  FOTOGRAFII: Florin Ghioca

În acest weekend pe scena Sălii Pictură a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti se va juca, după textul dramaturgului macedonean Dejan Dukovski, premiera " Butoiul cu pulbere", în regia lui Felix Alexa.

În noua stagiune a Teatrului Naţional din Bucureşti îşi face loc premiera piesei "Butoiul cu pulbere", în regia lui Felix Alexa. Cu o distribuţie de zile mari, spectacolul se anunţă a fi unul în faţa căruia urechile pudice ar trebui acoperite din când în când. Textul lui Dejan Dukovski nu este unul comod, dar este fascinant prin poveştile pe care le aduce în atenţia publicului. Violenţa şi umorul negru extrem îşi dau mâna într-un spectacol alert, modern, care va cuceri cu siguranţă publicul.

„Butoiul cu pulbere“ este numele pe care Churchill l-a dat Balcanilor după cel de-al Doilea Război Mondial, la momentul constituirii Iugoslaviei. Piesa lui Dukovski (unul dintre cei mai jucaţi autori contemporani), departe de a da o explicaţie politico-istorică a faptelor, se concentrează pe relaţiile dintre oameni. Regizorul Felix Alexa a ales să pornească acest proiect teatral cu actorii Răzvan Vasilescu, Marius Manole, Mihai Călin, Marius Bodochi, Crina Semciuc, István Téglás, Andrei Finţi, Marcelo Cobzariu, Florentina Ţilea, Alexandra Poiană şi Victoria Dicu. 

Scenografia propusă de Alexandra Chiriac este deosebită, pe scena turnantă găsindu-şi loc o celulă de închisoare, un autobuz, o cârciumă, cuşeta unui tren sau un parc de periferie.

Spectacolul nu este recomandat copiilor sub 14 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Răzvan Vasilescu şi Mihai Călin

Imagini din aceeasi galerie
  • Răzvan Vasilescu şi Mihai Călin
Distribuie imaginea
citeste totul despre: