EXCLUSIV Anca Sigartău a revenit asupra deciziei de a demisiona de la conducerea Teatrului Municipal Bacovia

EXCLUSIV Anca Sigartău a revenit asupra deciziei de a demisiona de la conducerea Teatrului Municipal Bacovia

Anca Sigartău mai rămâne o perioadă la conducerea Teatrului Municipal Bacovia             FOTO: David Muntean

Actriţa Anca Sigartău, care şi-a anunţat demisia din funcţia de conducere a Teatrului Municipal Bacovia din Bacău, acuzând presiuni şi campanii de denigrare, a revenit asupra deciziei, în urma unor discuţii pe care declară că le-a avut cu primarul Romeo Stavarache.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scrisoarea deschisă publicată de actriţă pe Facebook la începutul acestei luni a stârnit un val de simpatie, peste 1.300 de oameni semnând o petiţie online prin care i-au oferit sprijinul şi susţinerea. Anca Sigartău anunţase că şi-a depus demisia, motivând o campanie denigratoare împotrivă-i, mai ales după Festivalul Theaterstock, dar şi multe ingerinţe politice în jurul teatrului din Bacău.

"Chiar mi-am depus demisia, nu a fost doar un anunţ pe Facebook. Am fost şi am depus-o la registratura primăriei. Ulterior, am avut o discuţie cu primarul Romeo Stavarache, cel care m-a susţinut până acum, iar acesta mi-a promis sprijin 100% pentru proiectele culturale pe care le avem. De altfel, aceasta a fost o condiţie pentru a rămâne, să fiu lăsată să fac ceea ce am început deja. Am să rămân şi am să-mi fac treaba cel puţin până în februarie, când o să am evaluarea anuală. Dup-aia mai vedem, şi în funcţie de bugetul pe care îl va vota municipalitatea pentru anul viitor. Sper să putem să facem ceea ce ne-am propus, iar locuitorii din Bacău să se poată bucura de un repertoriu bogat, cu actori buni şi spectacole de caliate", a declarat pentru Adevărul actriţa Anca Sigartău.

Ea a mai precizat că a aflat cine se află în spatele campaniei de denigrare şi că sunt interese politice în mijlocul cărora a intrat fără voie. "Eu nu fac politică şi nu mă interesează ce partide sunt la conducere, eu vreau să fac treabă aici, că de-aia am venit. Şi sper să fiu lăsată să muncesc", a adăugat actriţa, care a evitat să nominalizeze persoanele implicate.

Vă reamintim că actriţa Anca Sigartău a anunţat că îşi va da demisia, într-o lungă postare pe Facebook, în care face o analiză a Teatrului Municipal Bacovia, dar şi a lumii politice băcăuane. Sigartău afirmă că a fost ţinta unor atacuri murdare în mass-media băcăuană, imediat după câştigarea concursului de manager al teatrului băcăuan, dar mai ales după organizarea Festivalului Internaţional „Theaterstock“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările