Emil Boroghină a împlinit 75 de ani

Emil Boroghină a împlinit 75 de ani

Emil Boroghină, directorul Festivalului Internaţional Shakespeare

Fost director al Teatrului Naţional Craiova, precum şi director al Festivalului International Shakespeare, actorul şi regizorul Emil Boroghină, împlineşte astăzi 75 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Emil Boroghina s-a născut in 1940 în oraşul Corabia, Olt. În 1963 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucuresti, secţia Actorie, fiind apoi repartizat la Teatrul Naţional Craiova.  Actor şi regizor, în 1988 este numit director al acestui teatru, pe care l-a condus până în anul 2000.

În prezent, Emil Boroghină este directorul Festivalului Internaţional Shakespeare, pentru care a primit în 2007 Premiul de Excelenţă al UNITER. A mai fost onorat cu premiul Academiei Române, premiul pentru cel mai bun manager de teatru acordat de British Council şi premiul "Omul anului 1995" acordat de American Biographical Institute. Este cetăţean de Onoare al oraşelor Craiova şi Corabia şi decorat cu Ordinul Naţional "Serviciu Credincios" în grad de Cavaler.  
 
Următoarea ediţie a Festivalulului Internaţional Shakespeare va avea loc între 14-23 aprilie 2016, marcând împlinirea a 400 de ani de la moartea marelui dramaturg şi poet englez. Tema ediţiei va fi „Shakespeare pentru eternitate”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările