„Dumnezeul de a doua zi“, de Mimi Brănescu, va fi jucat la Londra

„Dumnezeul de a doua zi“, de Mimi Brănescu, va fi jucat la Londra

Mirela Oprişor a primit premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul de la Sarajevo pentru rolul Adrianei Hanganu din filmul „Marţi, după Crăciun“, în acre a jucat alături de soţul ei, Mimi Brănescu

Spectacolul „Dumnezeul de a doua zi“, de Mimi Brănescu, va fi jucat, pe 6 octombrie, la teatrul The Cockpit din Londra, aceasta fiind a treia producţie din seria „Poveşti spuse-n româneşte“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din distribuţia spectacolului fac parte Vlad Zamfirescu şi Mirela Oprişor, regia îi aparţine lui Claudiu Goca, iar scenografia este asigurată de Ştefan Caragiu. „Dumnezeul de a doua zi“ a fost, în unanimitate, considerat de critică şi public, un spectacol amuzant, inteligent gândit şi excelent interpretat, despre părinţi, copii şi relaţiile complicate dintre ei.

Primele două spectacole, „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele“ şi „Variaţiuni enigmatice“, din seria „Poveşti spuse-n româneşte“ s-au bucurat de un real succes, iar producţia Teatrului Act din Bucureşti, „Dumnezeul de a doua zi“, continuă proiectul.

Mimi Brănescu, figura reprezentativă a cinematografiei de azi

Piesa este scrisă de Mimi Brănescu, una dintre figurile reprezentative ale „noului val“ cinematografic românesc. Actor, dramaturg şi scenarist, Mimi Brănescu este cunoscut publicului românesc şi internaţional pentru rolurile interpretate în „Filantropica“, „Moartea domnului Lăzărescu“, „Hârtia va fi albastră“, „Medalia de onoare“, „Marţi, după Crăciun“ şi „Poziţia copilului“.

Ca dramaturg şi-a făcut debutul în anul 2004, cu „Gunoierul“ şi este câştigător al Irish Embassy Award pentru dramaturgie. Printre piesele scrise de el se numără „Flori, fete, filme sau băieţi“ şi „Acasă la tata“.

Spectacolul, care va fi jucat pe scena teatrului londonez, face parte din seria „Poveşti spuse-n româneşte“, care propune publicului românesc şi britanic din Londra întâlnirea cu mari actori, spectacole de teatru şi recitaluri din ţară, inspirate de texte clasice şi contemporane româneşti şi universale. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările