Ducu Darie face "Conversaţie după înmormântare" la Teatrul Bulandra

Ducu Darie face

Alexandru Darie montează la Teatrul Bulandra o comedie neagră, prima piesă scrisă de Yasmina Reza

Regizorul Alexandru Darie pregăteşte un nou spectacol la Teatrul Lucia Sturdza Bulandra, pe textul Yasminei Reza, după o traducere de Alex Leo Şerban.

În stagiunea care urmează să înceapă în această toamnă, Teatrul Bulandra anunţă mai multe premiere, printre care şi spectacolul "Conversaţie după înmormântare", o comedie neagră de Yasmina Reza.
 
În chiar ziua înmormântării tatălui lor, doi fraţi şi o soră trec printr-o criză familială de proporţii, criză declanşată de sosirea total neaşteptată a fostei prietene a fratelui celui mic, care a devenit între timp actuala amantă a fratelui mare.
 
Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Cornel Scripcaru, Ioana Macaria, Marius Chivu, Dan Aştilean, Camelia Maxim şi Daniela Nane. 
 
Yasmina Reza s-a  născut la 1 mai 1959 la Paris. Este fiica unei violoniste maghiare şi a unui om de afaceri de origine evreiască, jumătate rus, jumătate iranian. A studiat teatrul şi sociologia la Universitatea din Nanterre. Inspirată de teatrul lui Nathalie Sarraute, a început să scrie, piesele ei de teatru fiind traduse şi jucate în lumea întreagă. 
 
Prima piesă, Conversaţie după înmormântare a scris-o în 1987. Au urmat succesiv Trecând prin iarnă,  scrisă în 1990, Artă, scrisă în 1994 (piese apărute şi în limba română). În 1995 scrie L’Homme du hasard, în 2001 Trois versions de la vie, în 2004  Une pièce espagnole şi în 2011 Comment vous racontez la partie.
 
Pentru piesele sale, scriitoarea a fost recompensată cu prestigioasele premii Laurence Olivier Award  (Marea Britanie) şi Tony Award (SUA).

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: