Directorul artistic al ediţiei din acest an a Galei Tânărului Actor-Hop este Gigi Căciuleanu

Directorul artistic al ediţiei din acest an a Galei Tânărului Actor-Hop este Gigi Căciuleanu

Dansatorul şi coregraful Gigi Căciuleanu este directorul artistic al ediţiei din acest an a Galei HOP

Cea de-a 22-a ediţie a Galei Tânărului Actor HOP va avea ca temă „Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual” şi se va desfăşura sub bagheta coregrafului şi dansatorului Gigi Căciuleanu, anunţă Uniter.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest an, atât pentru secţiunea Individual, cât şi pentru Grup, preselecţia va consta în două probe: prezentarea unui moment de mişcare şi text pregătite de concurent (maximum 5 minute pentru secţiunea Individual, respectiv 10 minute, pentru secşiunea Grup), respectiv un moment de improvizaţie de mişcare, sau de mişcare şi text pe o temă propusă pe moment (maximum 3 minute).

Argument pentru alegerea temei

„DansActorul, chiar dacă a apărut ca protagonist al Teatrului-Coregrafic, nu este în mod necesar, şi în exclusivitate, actor al unei piese folosind numai mişcarea. DansActorul poate fi, cu atât mai mult, un şi mai performant actor al oricărui tip de spectacol teatral. 

Toţi marii regizori utilizează, din ce în ce mai des, mişcarea în spectacolele lor: fie că fac apel la specialişti în coregrafie pentru „mişcarea scenică” fie că o concep şi o realizează ei înşişi. 

Astfel mişcarea, pe lângă faptul că devine pe zi ce trece un mijloc major şi de sine stătător de expresie artistică, nu poate decât să fie un partener cu rol egal al cuvântului rostit. Verbul-Acţiune nu exclude Verbul-Vorbă. Dimpotrivă.”


Gigi Căciuleanu (71 de ani) este absolvent al Şcolii de Coregrafie din Bucureşti, elev al cunoscutei dansatoare Miriam Răducanu. S-a perfecţionat la Teatrul Balşoi din Moscova, apoi a devenit solist al Operei din Bucureşti. 

În 1994, a înfiinţat, la Paris, Compania Gigi Căciuleanu. A devenit, în 2001, director artistic al Baletului Naţional Chilian, „El Banch". 

A pus în scenă, în 2005, la Opera Naţională, „Simfonia Fantastică“. Coregraful a scris cartea „Vânt, volume, vectori“, apărută la Editura Curtea Veche.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările