Directoarea Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş: "Sala de spectacole nu are o problemă. Trebuie închis tot bulevardul Magheru, nu numai Teatrul Nottara"

Directoarea Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş, despre soarta instituţiei de pe Bulevardul Magheru 

Teatrul Nottara a fost închis, în urma promulgării unei legi care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în spaţiile comerciale precum magazine, săli de spectacole şi structuri turistice, în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora. Directoarea instituţiei, Marinela Ţepuş, a vorbit la Adevărul Live, despre necesitatea unei noi expertize a clădirii teatrului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sala de spectacole de la Nottara nu are vreo problemă. E cerul liber deasupra noastră. Problema este dacă cele două blocuri din jur se prăbuşesc peste teatru, a spus Marinela Ţepuş.

 

Noi acţionăm sub imperiul emoţiei, a declarat directoarea Teatrului Nottara. Trebuie închis tot bulevardul Magheru, nu numai Teatrul Nottara, a explicat Marinela Ţepuş.

"Teatrul Nottara se află într-o situaţie extrem de gravă. (...) Din păcate, în urma promulgării acelui articolaş cu bucluc, dintr-o lege care există din 2008, se presupune că, peste câteva zile, acest teatru se va închide. Şi nu e singurul, sunt 11 clădiri pe bulevardul Magheru şi toate care au la parter centre comerciale sau instituţii - sunt două cinematografe în această situaţie - ele îşi vor închide porţile suspendând activitatea. Dorinţa noastră, a Teatrului Nottara, este nu de a nu se închide, dacă într-adevăr această clădire presupune un mare risc pentru cei care sunteţi aici, pentru noi, pentru cei de pe stradă, dorinţa noastră , însă, este, şi am cerut şi eu, şi a cerut înaintea mea domnul Mircea Diaconu (fostul director al Teatrului Nottara, n.r.) Primăriei, de fapt, direcţiei abilitate în consolidări, să se facă o nouă expertiză. De fapt, ne interesează situaţia reală a acestui imobil", a spus Marinela Ţepuş, pe scena Teatrului Nottara.

Potrivit acesteia, Teatrului Nottara a fost construit de Liviu Ciuley, tatăl marelui regizor Liviu Ciulei, pentru familia sa. "Acelaşi Liviu Ciuley, inginerul extraordinar, este unul dintre aceia care au modernizat construcţiile, care au făcut după 1940 construcţii în Bucureşti şi în alte părţi din ţară după noile norme privind seismicitatea acestui teren. Vă dau câteva exemple: palatul CFR - nu are bulină, palatul nou BNR - nu are bulină. Singurul imobil care are bulină e acela făcut de el pentru familia sa. Putem noi să credem că a zidit pentru sine, acest Manole, un bloc mai prost decât celelalte?", a mai spus managerul Teatrului Nottara.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările