De la operetă la musical şi teatru, cu Orest Pîslariu Ranghilof şi Dana Rotaru

De la operetă la musical şi teatru, cu Orest Pîslariu Ranghilof şi Dana Rotaru, la Adevărul Live

Care este drumul de la operetă la musical şi de la acesta la teatru? Răspunsul l-au oferit artistul Operetei Naţionale, Orest Pîslariu Ranghilof şi actriţa Dana Rotaru, invitaţi la Adevărul Live.

Ştiri pe aceeaşi temă


INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

 

De altfel, cei doi sunt protagonişti în comedia muzicală "Hârca se întoarce", care se joacă şi în această stagiune la Teatrul Elisabeta din Bucureşti.

Orest Pîslariu Ranghilof a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, secţia Canto, în 2001, an care marchează şi debutul său pe scena Operetei. În prezent, este solist al Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”. În anul 2002 a participat la Masterclasses cu Mariana Nicolesco (Brăila), în 2003 cu Virginia Zeani (Pella, Iowa, SUA), în 2005 cu Theodore Coresi (Krems, Austria) şi în 2006 cu Toma Popescu (Galaţi).


A avut colaborări internaţionale în Statele Unite, Grecia, Italia, Spania, Germania, Norvegia. În anul 2003 a obţinut Premiul special al juriului la Festivalul de Lied românesc de la Braşov şi este laureat al Concursului Internaţional de Canto „Hariclea Darclée”.

Dana Rotaru este lect. univ. dr. al Facultăţii de Teatru a UNATC ,,I.L.Caragiale” Bucureşti unde susţine cursuri de Arta Actorului, Teatru Muzical, Dramaturgie-Actorie. Este trainer la Extreme Training unde susţine cursul Puterea Vorbirii – Curs aplicat de dicţie. Este actriţă liber-profesionistă, colaborând cu Teatrul Elisabeta, Teatrul În Culise, Teatrul Act, Teatrul Nottara, Teatrul din Buzău, Spice Club, etc. Este autoarea unei serii de articole de specialitate în Arta Actorului şi Tehnica vorbirii scenice. Este Doctor în Teatru cu teza ,,Actorul în evoluţia spectacologiei ultimelor decenii ale secolului XX”.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: