De la Bulandra se aude Bach în Săptămâna Patimilor

De la Bulandra se aude Bach în Săptămâna Patimilor

Scenă din "The Bach Files"

Întâlnirea cu înălţătoarea muzică a lui Bach este cât se poate de potrivită într-o săptămână atât de specială precum e cea a Patimilor. Astfel, astăzi, de la ora 19.00, spectatorii Teatrului Bulandra vor putea viziona online producţia The  Bach Files, cu muzică de Adrian Enescu pe teme de J.S. Bach, regia fiind semnată de Alexandru Darie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Teatrul Bulandra continuă difuzarea spectacolelor sale de succes pe pagina oficială de facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro, smartradio.ro. Despre felul cum a pornit acest proiect, regizorul Alexandru Darie povestea: „În general porneşti de la un scenariu, noi am plecat de la muzică. Muzica şi ce face Zoli Toth Project reprezintă personajul central, e ca o privire în oglindă în care totul s-a întors. (...) Muzica trăieşte dramatic. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut înainte să aud această muzică că voi face un asemenea spectacol. Spectacolul acesta îşi are modernitatea tocmai pentru că e bazat pe muzică, şi muzica e atemporală.„

O muzică de o modernitate sfâşietoare, teme cunoscute ale lui Bach, dar şi contrateme, subteme surprinzătoare scoase la lumină din măruntaiele complicatelor partituri ale geniului, superb interpretate live de Zoli Toth Quartet. O lume când tristă, când explodând de bucurie, plină de viaţă.”

Mamouret de Jean Sarment, regia Dinu Cernescu, încheie vineri, 17 aprilie, ora 19.00, această săptămână atât de specială pentru noi toţi şi prilejuieşte o reîntâlnire cu regretata şi iubita actriţă Tamara Buciuceanu, care interpretează rolul principal.

Mamouret este „o piesă despre dragoste, despre bucuria vieţii, indiferent de vârstă, o piesă blândă. Un spectacol simplu, normal, punând în prim-plan actorii şi povestea piesei." - spunea regizorul Dinu Cernescu. O poveste care te face să râzi şi să plângi în acelaşi timp.

Se spune că timpului îi rezistă doar lucrurile de valoare şi că, de fapt, teatrul este trecător… Teatrul Bulandra a demostrat o dată în plus, în aceste vremuri grele, că istoria sa persistă iar spectacolele sale au valoare şi rămân în memoria spectatorilor prin actori şi interpretările lor de excepţie.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: