Ce a răspuns primarul interimar, Ştefănel Marin, actorilor şi regizorilor care i-au trimis o scrisoare deschisă

Ce a răspuns primarul interimar, Ştefănel Marin, actorilor şi regizorilor care i-au trimis o scrisoare deschisă

Ştefănel Dan Marin, primarul interimar al Bucureştiului       FOTO: Mediafax

Primarul interimar al capitalei, Ştefănel Dan Marin, a răspuns scrisorii deschise adresată de un grup de actori şi regizori care reclamă incompetenţa comisiei de cultură care va cerceta starea teatrelor bucureştene, constestându-l şi pe consilierul Gabriel Fătu, care s-ar fi antepronunţat în cazul Teatrului Odeon, condus de Dorina Lazăr.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat emis de Cainetul Primarului General, ca "răspuns la scrisoarea deschisă semnată de un grup de oameni de teatru şi film din România" se arată: 

"Am luat cunoştinţă de scrisoarea deschisă ce mi-a lost adresată de un grup de oameni de teatru şi de film, în legătură cu comisia de analiză şi verificare a activităţii Teatrului Odeon şi înţeleg nemulţumirea petiţionariIor, dat fiind că sunt eu însumi un susţinător al transparenţei şi al competenţei în toate acţiunile întreprinse în numele Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti. Din păcate, nu vă pot răspunde la întrebările şi neliniştile exprimate în scrisoare, întrucât nu eu sunt „adresantul” (vorba lui Nenea lancu). Hotărârea de constituire a acestei comisii nu este decizia Primarului General al Capitalei, ci a Consiliului General al Municipiului Bucureşti", scrie primarul interimar.

El mai arată în acelaşi document că în şedinţa din 30 septembrie 2015, la iniţiativa unui membru CGMB (Mihai Voicu n.r.), la punctul 8 al ordinii de zi a fost înscris proiectul acestei hotărâri, a fost discutat, iar hotărâra a fost aprobată cu majoritate de voturi. "Aşadar, nu Primarul general a stabilit componenţa comisiei de analiză, ci plenul Consiliului General al Minicpiului Bucureşti, la propunerea grupurilor politice", se mai arată în textul trimis de primăria capitalei. În concluzie, "Primarul General nu poate revoca această comisie, întrucât, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, acesta nu poate interveni în actul deliberativ".

În cursul acestei săptămâni, un grup de actori, regizori şi critici de teatru i-a trimis primarului interimar al Bucureştiului o scrisoare deschisă, reclamând incompetenţa comisiei de cultură care va cerceta starea teatrelor bucureştene, constestându-l şi pe consilierul Gabriel Fătu, care s-ar fi antepronunţat în cazul Teatrului Odeon, condus de Dorina Lazăr.
 
În acest sens, semnatarii scrisorii i-au solicitat lui Ştefănel Marin înlocuirea lui Fătu din această comisie, „pentru respectarea transparenţei şi corectitudinii de care aţi vorbit în prima dvs. intervenţie ca primar interimar“. „Din punctul de vedere al competenţei - şi acest lucru îl contestăm în primul rând - remarcăm faptul că singurul membru al comisiei care are studii în domeniul teatral este dl. Fătu, a cărui supremă realizare profesională a fost aceea de moderator de emisiuni la OTV, post TV suspendat de CNA“.
 
Solicitând schimbarea comisiei, cei peste 100 de semnatari doresc în componenţa acesteia „persoane competente, care să fie recunoscute de breaslă şi care să asigure transparenţa acestor evaluări“.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările