Catrinel Dumitrescu, noul director de la Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Balcescu, în locul lui Cristian Şofron

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 2 decembrie, Cristian Şofron, directorul Centrului Cultural pentru Unesco "Nicolae Bălcescu", a fost eliberat din funcţie, de Daniel Băluţă, primarul interimar de la Sectorul 4. Actriţa Catrinel Dumitrescu este noul director al acestui Centru, în care au fost montate în ultimii ani spectacole de referinţă ale regizorului Victor Ioan Frunză.

Decizia de înlocuire a lui Cristian Şofron (foto jos) de la conducerea Centrului Cultural pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu" a surprins breasla teatrală.

"Am fost chemat pe 2 decembrie şi, după ce mi s-a spus ce lucruri remarcabile am realizat în ultimii cinci ani şi jumătate, am fost informat de primarul interimar al Sectorului 4, Daniel Băluţă, că sunt demis", a declarat pentru "Adevarul", Cristian Şofron.

Reprezentanţi ai Primariei sectorului 4  au justificat, pentru Adevarul, această decizie astfel': "domnul Cristian Sofron a fost angajat în postul de sef serviciu in cadrul Centrului Cultural Balcescu. Printr-o dispozitie a fostului primar, Cristian Popescu Piedone, a primit atributiile de manager, iar aceasta delegatie a expirat in luna decembrie. Domnul Sofron nu a fost "demis peste noapte", ci s-a intors la functia pe care a avut-o anterior, de sef serviciu. Il asteptam si in continuare cu idei bune, cum a avut si pana acum in proiectele de succes pe care le-a facut cu domnul Frunza sau cu domnul Beligan".

cristian sofron
"Este o minciună sfruntată, Am dat concurs pentru postul de director, însă am fost numit interimar pe o perioadă nedeterminată. S-a profitat de acest lucru", a declarat Cristian Şofron, care şi-a exprimat amărăciunea faţă de situaţia creată.

Actriţa Catrinel Dumitrescu a fost numită, potrivit surselor Adevarul, interimar director al Centrului Cultural pentru Unesco "Nicolae Bălcescu" până la organizarea unui concurs pentru acest post.

Diin repertoriul Centrului Cultural pentru Unesco fac parte spectacolele: „Furtuna”, „Familia Tot”, „Mobilă şi durere”, „Insecte”, Steaua fără nume” sau „O noapte furtunoasă”, în regia reputatului Victor Ioan Frunză.

"Toate aceste spectacole au avut un palmares extraordinar. Au fost prezente în selecţiile Festivalului Naţional de Teatru şi ale celor mai importante festivaluri din România, au primit premii UNITER. Nu mai departe de acest an, 2015, „Mobilă şi durere” a avut cinci nominalizări la Premiile UNITER, printre care una pentru Cel mai bun spectacol, iar Victor Ioan Frunză şi Adriana Grand au primit premiile pentru Cea mai bună regie şi Cea mai bună scenografie. La Festivalul Comediei Româneşti – festCo – acelaşi spectacol a primit Marele Premiu. Două dintre spectacolele Centrului „Nicolae Bălcescu”, mai exact „Mobilă şi durere” şi „Steaua fără nume” au fost prezente în selecţia Festivalului Naţional de Teatru de curând încheiat", scrie yorick.ro.

Citiţi şi:

Teatrul românesc, din nou agresat politic

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite