Billy Crystal a debutat în spectacolele lui Andrei Şerban de la Teatrul La MaMa, din New York

Billy Crystal a debutat în spectacolele lui Andrei Şerban de la Teatrul La MaMa, din New York

Billy Crystal

Actorul american Billy Crystal vorbeşte despre începuturile carierei sale, într-un  articol din New York Times, povestind că şi-a început cariera la Teatrul La MaMa, în două spectacole regizate de Andrei Şerban, „Ubu Roi” and “Arden of Faversham“ în 1970.

Ştiri pe aceeaşi temă

Billy Crystal si-a făurit o carierã prolificã în industria divertismentului, descoperind reteta succesului atât în fata camerelor de luat vederi - în calitate de interpret - cât si în culise în calitate de scenarist, regizor si producător. "Am jucat un  soldat de jucărie, într-o ladă de gunoi", îşi aminteşte actorul într-un articol din New York Times, despre începuturile carierei sale de la Teatrul La MaMa, în două spectacole de-ale regizorului Andrei Şerban, "Ubu Roi" şi "Arden of Faversham".
 
Cunoscutul teatru experimental new-yorkez „La MaMa” e considerat drept locul de unde a început “revoluţia” teatrului mondial din secolul XX.
Înfiinţat în 1961 de Ellen Stewart, teatrul “La MaMa” s-a dorit mereu o rampă de lansare pentru acei artişti talentaţi care nu-şi găseau locul în altă parte. Pe acolo au trecut, pe lângă Billy Crystal, actorii Danny de Vito şi Harvey Keitel. Aici a fost promovat multiculturalismul în anii în care în Statele Unite xenofobia şi rasismul ajunseseră la cote maxime.
Andrei Şerban a fost unul dintre tinerii regizori în care  Ellen Stewart a crezut, încurajându-l să vină în Statele Unite.
 
Familia lui Crystal a patronat legendara marcã Commodore şi un studio de înregistrări. Tatăl său, Jack, a produs concerte pentru cei mai mari interpreţi de jazz ai acelei epoci, printre care si legendarul Billie Holliday. Contactul cu aceste celebrităţi l-au determinat pe Crystal să aleagă calea comediei improvizate, incorporând înclinaţiile sale pentru imitaţie şi satiră, precum şi abilitatea de a crea personaje amuzante, umane şi emoţionante. 
 
După ce i-a însoţit în turnee pe Billy Joel si Barry Manilow, a devenit un abonat al serialului Soap, interpretând primul personaj homosexual declarat într-un serial difuzat la televiziune. În timpul sezonului 1984-85, Crystal a avut un succes national fenomenal la Saturday Night Live, imitând numeroase personaje memorabile printre care Sammy Davis, Jr. si Fernando (You look Mahvelous!).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările