Bătaie pentru biletele de la Festivalul Naţional de Teatru. Spectacolele lui Purcărete şi Afrim sunt deja sold-out

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacolul "Bizoni. Fabula urbană #2" este deja sold out           FOTO: Adi Bulboacă
Spectacolul "Bizoni. Fabula urbană #2" este deja sold out           FOTO: Adi Bulboacă

În cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT), la spectacolele semnate de regizorii Silviu Purcărete („Moliendo Café“) şi Radu Afrim (Tihna“ şi „Bizoni. Fabula urbana #2) biletele sunt deja „sold out“.

În doar patru zile, 70% din biletele la Festivalul Naţional de Teatru (FNT), care au fost puse în vânzare la teatrele din Bucureşti şi, în premieră, online pe platforma mystage.ro, au fost epuizate.

De pe 8 octombrie, Festivalul Naţional de Teatru a pus în vânzare biletele pentru cele 98 de reprezentaţii ale spectacolelor prezentate în cea de-a 25-a ediţie, una aniversară, desfăşurată între 23 octombrie şi 1 noiembrie. În cadrul FNT vor putea fi vizionate 44 de spectacole din Bucureşti şi din ţară, selecţionate de criticul de teatru Marina Constantinescu din stagiunea 2014-2015, alături de trei producţii invitate din străinătate „Frontul” / „Front“ (regia Luk Perceval),  „War“/ „Războiul“(regia Vladimir Pankov) şi „Tiger“, după „Tigrul sibian“ de Gianina Cărbunariu (regia Sofiei Jupither – Suedia).

Spectacolul „Tiger”/„Tigrul”, invitat din Suedia, este cea mai recentă montare europeană a textului dramatic „Tigrul sibian“ de Gianina Cărbunariu, pus in scena la Teatrul Dramatic Regal din Stockholm. Textul are forma unui fals documentar de investigatie unde toţi martorii sunt intervievaţi dupa ce, într-un mic oras, un tigru fuge de la gradina zoologică. Spectacolul aduce în discutie reacţia grupurilor sociale compacte faţă de elementul diferit, strain, necunoscut.

Preţuri între 18 şi 120 de lei

Biletele s-au pus în vânzare pe platforma online www.mystage.ro şi la casele de bilete ale teatrelor partenere (Teatrul Naţional „I.L.Caragiale din Bucureşti, Teatrul „L.S. Bulandra“, Teatrul „Nottara“, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Excelsior, Teatrul Foarte Mic). Biletele de la FNT au preţuri cuprinse între 120 de lei şi 18.00  lei. După patru zile au fost deja epuizate biletele la spectacolele semnate de Silviu Purcărete („Moliendo Café“), Radu Afrim ( „Tihna“ şi „Bizoni. Fabula urbana #2”), Bogdan Georgescu („Antisocial“), Ada Milea („Apolodor“).

Bilete cumpărate cu telefonul mobil

În premieră pentru Festivalul Naţional de Teatru, biletele se pot achiziţiona online, prin mystage.ro – prima platformă de bilete dedicată exclusiv spectacolului de teatru din România. Platforma este accesibilă şi de pe orice dispozitiv mobil şi astfel oricine va putea cumpăra foarte uşor bilete la toate reprezentaţiile festivalului.

Sistemul funcţionează foarte simplu: fiecare utilizator îşi alege reprezentaţia şi locurile pe care şi le doreşte în sală şi apoi le cumpără. După efectuarea plăţii, fără alte costuri suplimentare, primeşte automat în contul său şi pe e-mail biletul electronic, cu care va putea intra direct la spectacole. Plăţile pe mystage.ro se pot efectua cu cardul, iar procesarea acestora se face în deplină siguranţă. Platforma mystage.ro este un proiect realizat în parteneriat cu UNITER. Spectatorii pot cumpara bilete electronice pe telefonul mobil sau în format print-at-home. Biletele pot fi găsite şi la casele de bilete ale teatrelor.

Se vor transmite în sistem live-streaming pe portalul adevarul.ro zece spectacole înscrise în programul FNT. Acestea sunt completate de Interviurile Adevarul dedicate Festivalului, transmise live pe acelaşi portal, care se vor derula în perioada 15 octombrie – 2 noiembrie.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite