Adevărul Live: Teatrul independent, provocare sau refugiu pentru artişti?

Teatrul independent, provocare sau refugiu pentru artişti? Cristian Bajora, directorul Teatrului Independent „În Culise“, la Adevărul Live

Regizorul Cristian Bajora, directorul Teatrului Independent „În culise“ şi fondatorul cursurilor de teatru TeenMedia Academy vorbeşte, la Adevărul Live, despre posibilităţile pe care le are un tânăr artist în teatrul românesc contemporan şi despre relaţia publicului cu teatrul independent.

Ştiri pe aceeaşi temă

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Ce înseamnă însă teatru independent? Pe de-o parte, există spaţii independente – scene care nu fac parte din sistemul instituţionalizat de teatru, ridicate în apartamente, case, cluburi, poduri, beciuri – şi companii independente – actori, regizori care formează mici companii (în general pe structura fundaţiilor), care desfăşoară activităţi artistice.

Cristian Bajora este fondatorul şcolii de actorie TeenMedia Academy, regizor artistic şi directorul Teatrului Independent „În Culise“. Cei care-l cunosc spun că a creat în jurul lui o mică armată de actori, dramaturgi, regizori tehnici, teatrologi, specatori educaţi şi iubitori de teatru.

Artistul vorbeşte, la Adevărul Live, de la ora 11.00, despre perspectivele teatrului independent şi despre utilitatea cursurilor de actorie atât pentru cei care se vor actori, cât şi pentru cei care au nevoie de dezvoltare personală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările