Actriţa Delia Nartea: „Nouă, actorilor adevăraţi, ne pasă de ceea ce întâmplă în jurul nostru“

Actriţa Delia Nartea - "Doamne, ce măcel!", la Adevărul Live 

În duminica Floriilor, pe 5 aprilie, de la ora 16.00, la Taetrul Elisabeta se va juca în exclusivitate spectacolul „Doamne... ce măcel!” de Yasmina Reza, în regia lui Lucian Giurchescu, o montare a cărei premieră a avut loc în anul 2010, la Teatrul de Comedie. Una dintre protagonistele spectacolului, actriţa Delia Nartea, a venit vineri în studioul Adevărul LIVE.

Ştiri pe aceeaşi temă


O poveste cuceritoare, o dramă plină de umor, povestea Yasminei Reza, unul dintre cei mai în vogă dramaturgi contemporani, a fost pusă în scenă de mai multe ori în România. Două cupluri se întâlnesc într-o zi să discute amiabil despre cearta violentă dintre fiii lor, soldată cu un dinte lipsă. Întâmplarea scoate la iveală un întreg tăvălug de stări şi probleme de cuplu ale omului secolului 21.

Din distribuţie fac parte Tania Popa, Delia Nartea, Alexandru Conovaru şi Marius Drogeanu.

Suntem ocupate. Suntem mame de adolescenţi. Am o şcoală de teatru pentru copii, a povestit actriţa la Adevarul live.

Privesc cu multă seriozitate profesia asta, nu caut vedetismul, asta le predau copiilor: să aprecieze munca, disciplina, să aibă respect pentru colegi, a spus Delia Nartea. 

Pun accent pe comunicare şi pe deschidere. Lucrez cu trei grupe: începători, avansaţi, am o grupă şi de maturi.

Nouă, actorilor adevăraţi, ne pasă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, a subliniat actriţa,

Nu toată lumea s-a născut pentru calea asta a artei. Sunt foarte mandra de elevii mei, au făcut progrese extraordinare, am făcut şi două spectacole împreună.

Teatru ţine de magie, de frumos, a punctat Delia Nartea.

Delia Nartea s-a născut la 14 mai 1972, la Bucureşti. A absolvit Actoria la clasa prof. univ. Ion Cojar, Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, 1994. Este Doctor în Arte şi a fost profesor asociat Master Actorie U.N.A.T.C. (2008-2013).

Din 2012 până în prezent este conducătoarea „Atelierului de Teatru George Mihăiţă”, grupa de vârstă 10-14 ani, la Teatrul de Comedie.

A jucat în numeroase spectacole pe scenele teatrelor din Bucureşti şi din ţară, printre care Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti. În film, a interpretat diverse roluri, sub îndrumarea unor regizori precum Geo Saizescu, Nae Caranfil, Ioan Cărmăzan, Liviu Pojoni sau Silviu Jicman.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările