Actriţa Bianca Temneanu a câştigat Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP

Actriţa Bianca Temneanu a câştigat Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP

Actriţa Bianca Temneanu                                                                     FOTOGRAFII: Andrei Gîndac

Marele Premiu al Galei Tânărului Actor - HOP a fost câştigat, duminică seară, de actriţa Bianca Temneanu, în vârstă de 28 de ani. Festivitatea a avut loc, duminică seară, la Sala Amfiteatru a TNB.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Momentul de grup „Unu pe doi”, cu studentele Ana Baciu şi Bianca Temneanu de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, a fost distins, duminică seară, la Gala HOP - Gala Tânărului Actor, cu Premiul „Cornel Todea” – pentru cea mai bună trupă de actori.
În cadrul festivităţii de premiere desfăşurate la Sala Amfiteatru a TNB, premiul a fost acordat de ICR, fiind anunţat de domnul Krizbai Béla Dan, vicepreşedintele ICR. Spectacolul a primit, la cea de-a 23-a ediţie a Galei HOP 2020, şi Votul Publicului.

„Am ajuns, iată, la cea de-a 23-a ediţie a Galei Tânărului Actor. Am fost deschişi să sprijinim această ediţie a Galei Tânărului Actor HOP, aflată sub semnul teatrului coregrafic dat de direcţia maestrului Gigi Căciuleanu, rebelul şi neobositul OmDans. În 2020 a fost un HOP pe care aceşti tineri, coordonaţi de Gigi Căciuleanu, l-au trecut cu bine în condiţii dificile, de pandemie, de restricţii, de izolare. Nu a fost uşor nici pentru aceşti tineri creatori, nici pentru organizatori. Însă aceşti tineri nu au renunţat. I-am putut urmări, în aceste zile, pe aceşti absovenţi ai şcolilor de teatru, care ne-au dovedit ceea ce înseamnă DansActorul ca fenomen al teatrului actual, dar mai ales ne-au dat lecţii de curaj şi de viaţă. Aceşti tineri, cei mai mulţi veniţi aici direct de pe băncile şcolii, ne-au arătat că prin muncă, prin perseverenţă, prin dedicaţie şi, nu în ultimul rând, prin pasiune pentru arta Thaliei, putem depăşi orice fel de dificultăţi“, a spus Krizbai Béla Dan, vicepreşedintele ICR.

„Ne amintim că prima ediţie a Galei Tânărului Actor HOP a avut loc în anul 1998 sub conducerea regizorului Cornel Todea, pe care a exercitat-o până în anul 2012. Ne bucurăm cu atât mai mult să acordăm, în această seară, acest premiu care poartă numele Cornel Todea, regizorul care a crezut ca nimeni altcineva în tinerii absolvenţi de teatru, în entuziasmul, originalitatea şi creativitatea acestora şi, mai ales, le-a dat şansa de a fi puşi în valoare prin acest eveniment unic în peisajul nostru cultural. ICR rămâne alături de tinerii creatori şi, mai ales, îşi propune să îi sprijine în continuare“, a subliniat vicepreşedintele ICR.

Juriul concursului a fost format din Adrian Batista – regizor şi producător TV, Ioana Bogăţan – actriţă, Silvia Ghiaţă – producător TV, Andrei şi Andreea Grosu– regizori, Ileana Lucaciu – critic de teatru.

PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2020

Ana Baciu şi Bianca Temneanu                              

Premiul „Ştefan Iordache” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriţei Bianca Temneanu pentru rolurile din spectacolele „Pe lună” şi „Unu pe doi”.

Premiul se acordă în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră. Dacă iniţial, începând cu ediţia 2009, premiul a fost acordat celui mai bun actor la secţiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Ştefan Iordache” să devină Marele Premiu al Galei.

Premiul a fost anunţat de Gigi Căciuleanu, directorul artistic al Galei şi de primarul sectorului 5 Bucureşti, Daniel Florea – în cadrul parteneriatului cu Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache” al Primăriei sector 5, Bucureşti.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual

a fost acordat actriţei Georgiana Vişan pentru „Dialog cu D”.

Premiul a fost anunţat de Adrian Batista.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual

a fost acordat actorului Iulian Trăistaru pentru „Hotar”.

(Iulian Trăistaru a participat şi la secţiunea Grup în spectacolele „Pe lună” şi „Conflictual”)

Premiul a fost anunţat de Silvia Ghiaţă.

Premiul „Sică Alexandrescu” – Premiul special al juriului

a fost acordat actorului Dragoş Ioniţă pentru „Shakespeare & GENDER”.

Premiul a fost anunţat de Ioana Bogăţan.

PREMIUL PUBLICULUI

Cea mai bună actriţă: Ileana Ursu

Cel mai bun actor: Dragoş Ioniţă

Cea mai bună trupă de actori: „Dictum Meum Pactum” cu Alexandru Ionescu, Robert Iosif şi Alexandru Petcu. Un spectacol coordonat de Teodora Velescu.

PREMII GĂZDUITE ÎN CADRUL GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF”

a fost acordat actorului Alexandru Ionescu pentru rolul din spectacolul

„Dictum Meum Pactum”.

Premiul a fost anunţat de actorul LARI GIORGESCU, fost participant la proiectul „10 pentru FILM la TIFF”.

Începând cu ediţia a 17-a, regizorul şi producătorul de film TUDOR GIURGIU acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din proiectul „10 pentru FILM la TIFF”.

Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală

(un premiu acordat de actriţa Dorina Lazăr)

a fost acordat actriţei Iulia Popa pentru „Waves”.

Premiul a fost anunţat de Ileana Lucaciu.

A prezentat actorul Lari Giorgescu.

Directorul artistic al Galei HOP 2020: coregraful şi dansatorul Gigi Căciuleanu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: