Actorul Eugen Cristea, la Adevărul Live: „Încă mai cred în oameni şi în ceea ce cânt”

Actorul Eugen Cristea, la Adevărul Live: „Încă mai cred în oameni şi în ceea ce cânt”

Eugen Cristea îmbină teatrul şi muzica într-un one man show la Teatrul Naţional   FOTO: Augustin Bucur

Actorul Eugen Cristea s-a remarcat până acum în numeroase roluri pe scena Teatrului Naţional, dar şi pe scenele muzicale, acolo unde, cu o chitară sau cu o trupă de acompaniament, a încântat publicul. La Adevărul Live, de la ora 13, se cântă muzică bună şi se spun poveşti de iarnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Încă mai cred în oameni şi în ceea ce cânt”, spune Eugen Cristea, în studioul Adevărul Live. „Eu cânt numai live şi descopăr în fiecare seară valenţe noi, alte valenţe, altă ciupitură a corzilor de chitară.”

„Lumea decembrie a fost un coşmar, dar un coşmar frumos, pentru că am avut spectacol în fiecare zi...”.
„În ultimii ani sunt dezamăhit de oamnei pentru că s-au schimbat foarte mult, în sensul rău. Nu mai există punctualitate, nu mai există parolism. Şi mai e o caracteristică a românilor, care s-a accentuat. Românul nu mai ştie să spună ferm „da” sau „nu”. Românul o cam scaldă...”
„Nimeni nu cunoaşte diaspora românească mai bine decât mine şi colegii noi. Pentru că am fost şi am jucat acolo, am stat cu ei de vorbă după spectacolul”, spune Eugen Cristea, povestind în câte ţări a fost cu diverse spectacole. „Din păcate, legi prietenii, vobeşti şi nu-ţi mai răspunde nimeni duipă ce pleci de acolo. Dar eu cred în prietenie şi pe mine asta mă dărâmă. Nu vreau să fac acuma pe apostolul şi să vorbesc despre sufletul românesc. pentru că sufletul românesc s-a pervertit”.
„Eu sunt un om credincios. Dar niciodată n-am fost habotnic. Credinţa o ai în inimă. Nu trebuie să-mi fac cruce când merg cu troleibuzul. Credinţa e o chestie interioară, de respect cu tine însuţi. Eu când văd babele care merg să pupe un os la moaşte şi după aia se drăcuie şi se bat pentru o sarma sleita sau îşi dau în cap cu sticlele de ageasmă, eu nu înţeleg. Asta nu e credinţă...”
„Mă bucur tare că acum a început să vină la teatru şi publicul tânăr”, mai spune Eugen Cristea, după ce cântă câteva cântece în direct la Adevărul Live.
Eugen Cristea s-a născut pe 18 aprilie 1952, la Bucureşti. A urmat studii teatrale, absolvind I.A.T.C. din Bucureşti în anul 1976. În perioada 1976-1980 a jucat la Teatrul Naţional din Timişoara. Din 1980, joacă pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.
 
În decursul carierei, a interpretat numeroase roluri de film, teatru de televiziune şi teatru radiofonic. A fost prezentator şi realizator de emisiuni TV, a regizat şi a compus ilustraţia muzicală a unor piese de teatru.
 
Eugen Cristea a publicat un volum personal de proză şi a tradus literatură beletristică.
Cel mai recent spectacol în care poate fi văzut la Teatrul Naţional din Bucureşti este "Allegro, ma non troppo", în regia lui Răzvan Popa.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările