Actorii se transformă în „bufoni disco” la Gala HOP

Actorii se transformă în „bufoni disco” la Gala HOP

Coregrafa Andreea Gavriliu va susţine un workshop la Gala Tânărului Actor HOP de anul acesta

Anul acesta, la Gala Tânărului Actor HOP va avea loc un workshop inedit, coordonat de Andreea Gavriliu, în care mişcarea şi muzica disco remixată vor anima actorii participanţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Între 9-12 septembrie, la Costineşti, 38 de tineri actori vor concura în Gala HOP, jurizaţi de nume precum Ana Ularu, George Mihăiţă, Gianina Cărbunariu, Tudor Giurgiu şi Ioana Marchidan. Dar în cadrul evenimentului va avea loc şi un workshop în care se încearcă readucerea în actualitate a melodiilor celebre ale anilor `80, remixate de Mihai Dobre (DJ Haute Culture sau Dobrică de la Şuie Paparude, cum este cunoscut).
 
Workshop-ul, care respectă tema galei de anul acesta: „Joacă-te cu mine. Sunt om. Nu personaj.” este coordonat de Andrea Gavriliu, actriţă şi coregraf. 
 
"Tema de bază a momentelor pe care le pregătesc este şi tema galei. Aceasta va fi tradusă prin alternanţa dintre om şi bufon, un soi de „schizofrenie” cu care se confruntă orice actor. Vom avea de-a face cu un bufon modern, cu o corporalitate aparte pe care vreau s-o descopăr împreună cu doritorii, un „bufon disco”. „Disco” pentru că întreaga coloană sonoră va fi compusă din melodii ale anilor 80 remixate", a precizat Andreea Gavriliu.
 
Gala Tânărului Actor – HOP, program permanent al UNITER şi singular în peisajul festivalier autohton, ajuns la cea de-a XVII-a ediţie,are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţidin învăţământul superior artistic de stat şi particular. Directorul artistic al Galei Hop este regizorul Radu Afrim.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: